Oost-Arnhem gaat goed gemutst op weg naar Kamerik voor duel met SDO

14 september 2016 | Van onze AS-redactie

De selectie van Oost-Arnhem vertrekt woensdag aan het einde van de middag in opperbeste stemming naar Kamerik voor de uitwedstrijd tegen SDO (aanvang 20.00). De eerste twee punten in de hoofdklasse B van de veldkorfbalcompetitie zijn na de winst van zaterdag op OVVO (19-18) al binnen.

De competitie beginnen met twee overwinningen zou heel mooi zijn, maar ik verwacht een pittige wedstrijd”, zegt trainer Ron Steenbergen van Oost-Arnhem. “SDO is een goede, stabiele ploeg, waarvan we vorig seizoen in de zaal twee keer hebben verloren.”
Oost-Arnhem zelf ook in goede doen. Zaterdag waren de Arnhemse korfballers met 19-18 te sterk voor OVVO. In dat duel liep Oost-Arnhem van 4-4 uit naar 9-4 om uiteindelijk met een 11-9 voorsprong te gaan rusten. Steenbergen: “We scoorden na een goede middenfase aan het einde van de eerste helft te weinig, waardoor OVVO weer dichterbij kon komen. Het was daarna een echte wedstrijd, maar we hadden steeds een voorsprong van één of twee doelpunten. Bij 19-18 kreeg OVVO nog een keer balbezit, maar gelukkig bleef de gelijkmaker uit.”
sdo-kamerikWoensdagavond wacht een nog zwaardere klus in het uitgestelde duel met SDO. “Dat is gebeurd op ons verzoek in verband met de late vakanties in regio zuid”, legt Steenbergen uit. “Natuurlijk is het niet ideaal om op woensdagavond in Kamerik te spelen, maar aan de andere kant is het ook onze trainingsavond.”
SDO verloor zaterdag de eerste wedstrijd met 24-23 van DSC. De ploeg uit Kamerik nam een kwartier na rust een 17-20 voorsprong, maar ging uiteindelijk toch onderuit. SDO zal woensdagavond ongetwijfeld uit zijn op revanche. Bij winst van Oost-Arnhem komt de ploeg van Ron Steenbergen op gelijke hoogte met DSC dat met 4 uit 2 koploper is. Zaterdag 17 september krijgt Oost-Arnhem bezoek van de huidige koploper uit Eindhoven.

VELDKORFBAL
HOOFDKLASSE B
Uitslagen
Zaterdag 10 september
Oost-Arnhem – OVVO             19-18
DSC – SDO                                 24-23
Sporting Trigon – Rohda         13-14
Deetos – Avanti                         17-15
Programma
Woensdag 14 september
SDO – Oost-Arnhem (20.00 uur)

Stand
1. DSC                       2-4
2. Deetos                  2-3
3. Avanti                   2-2
4. Oost-Arnhem      1-2
5. Rohda                   2-2
6. OVVO                    2-1
7. SDO                       1-0
8. Sporting Trigon  2-0