Oost-Arnhem denkt nog niet aan titel

9 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

“Het kan gebeuren, maar we gaan er niet van uit”, zegt teammanager Wesley ten Broek van Oost-Arnhem over de kans dat zijn korfbalploeg zaterdagmiddag al de titel pakt. Oost-Arnhem speelt om 15.30 uur thuis tegen ODIK.

Met nog drie wedstrijden voor de boeg heeft Oost-Arnhem in de overgangsklasse A van de veldkorfbalcompetitie een voorsprong van 3 punten op DOS Kampen. Een overwinning van Oost-Arnhem op Odik en verlies van DOS Kampen bij degradatiekandidaat KVZ brengt het kampioenschap zaterdagmiddag al bij de ploeg van trainer Ron Steenbergen.
“Je moet altijd eerst zelf winnen. Daarna kijk je pas naar wat de concurrent heeft gedaan”, is Wesley ten Broek voorzichtig. “We zijn dus nog niet zo bezig met het kampioenschap. KVZ vecht in de strijd tegen degradatie voor zijn laatste kans en dan weet je dat er van alles kan gebeuren. Ook al heeft DOS Kampen meer kwaliteit. Maar nogmaals, we moeten eerst zelf maar eens winnen.”
De laatste thuiswedstrijd van Oost-Arnhem, op 18 april tegen Heerenveen, ging met 13-17 verloren. Dat was de eerste nederlaag in deze competitie voor de ploeg van trainer Ron Steenbergen. Daarvoor had Oost-Arnhem in Kampen nog met 18-17 afgerekend met concurrent DOS en leek de strijd om de titel al beslecht.

Oost-Arnhem kan het duel met ODIK zaterdagmiddag met vertrouwen tegemoet zien. In de laatste wedstrijd, uit tegen ASVD, was de blauw-witte formatie weer bij de les. In Dronten won Oost-Arnhem met 14-11 van de nummer drie op de ranglijst.

Overgangsklasse A
Programma zaterdag 9 mei

KVZ – DOS Kampen
Hoogkerk – Sparta 
Heerenveen – ASVD
Oost-Arnhem – ODIK

Stand
1. Oost-Arnhem           11-19
2. DOS Kampen            11-16
3. ASVD                        11-12
4. Sparta                       11-11
5. ODIK                         11-9
6. Heerenveen               11-8
7. Hoogkerk                  11-7

8. KVZ                           11-6