Oost-Arnhem buigt vlak voor tijd

28 september 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem hebben ook hun vijfde wedstrijd in de overgangsklasse B niet kunnen winnen. Hoogkerk was in de Gelderse hoofdstad in de slotfase het gelukkigst en won met 19-21.

Oost-Arnhem schoot als een komeet uit de startblokken en Sanne Ligt zorgde binnen acht seconden voor een voorsprong. De doelpuntenmaakster scoorde in totaal zeven keer, maar was ook in de aangeef en de verdedging uitstekend op dreef.
Na die snelle openingsgoal hielden beide ploegen elkaar via de tussenstanden 5-5 en 9-9 in evenwicht.
“Hoogkerk had wel meer en langere aanvallen met vaak negen of meer schoten”, vertelde Wesley ten Broek, teammanager van Oost-Arnhem, na afloop. “We waren te angstig, maar ook te gretig. Op die manier kwamen we verdedigend onder druk te staan.”
Hoogkerk profiteerde daar aan het einde van de eerste helft van en leidde bij rust met 10-12. Die voorsprong bouwden de gasten in de tweede helft uit naar 12-16. Oost-Arnhem gaf echter niet op en knokte zich terug in de wedstrijd. De ploeg van trainer Ruud Ruysink kwam vijf minuten voor tijd zelfs langszij: 19-19. Bij een 19-20 stand keurde de arbiter drie minuten voor tijd tot verbazing van heel Oost-Arnhem een treffer van Rick Verdouw af. Ten Broek: “Dat deed hij op advies van de assistent-scheidsrechter. Rick schoot van grote afstand raak, maar het schot zou volgens de assistent verdedigd zijn geweest. Zo’n beslissing moet je accepteren, maar prettig is zoiets niet. Zeker niet in de situatie waarin wij verkeren.”
Die teleurstelling kwam Oost-Arnhem niet meer te boven. Hoogkerk bepaalde de eindstand nog op 19-21. “We zullen moeten blijven knokken. Een keer een overwinning zal wonderen doen.”
Oost-Arnhem staat nu met 1 punt uit 5 wedstrijden op de laatste plaats. Verloren is er nog niets, want de achterstand op de ploegen net boven Oost-Arnhem is gering.

Overgangsklasse B
Uitslagen

Oost-Arnhem – Hoogkerk   19-21
Antilopen – ROG                 27-17
Amicitia – Heerenveen        25-15
Drachten – Sparta               14-6

Stand
1. Amicitia              5-10
2. Heerenveen        5-  8
3. Antilopen            5- 6
4. Hoogkerk            5- 6
5. Sparta                 5- 4
6. ROG                    5- 3
7. Drachten             5- 2
8. Oost-Arnhem      5- 1