Oost-Arnhem blijft in oefenduel met DVO knap overeind

3 januari 2021 | Van onze AS-redactie

Oost-Arnhem heeft zich in de aanloop naar de competitie in de Korfbal League van zijn beste kant laten zien. In Bennekom speelde de formatie van trainer Hugo van Woudenberg zaterdagavond in een oefenwedstrijd gelijk tegen het sterker geachte DVO: 23-23.

“Vooraf weet je niet waar je als ploeg staat, maar we hebben een goede wedstrijd gespeeld”, sprak van Woudenberg na afloop. “DVO was misschien wat matig, maar dat hebben wij ook afgedwongen. Ik ben blij met de drive en de mentaliteit die we als ploeg hebben getoond.”

Hugo van Woudenberg. (Foto: Mike Bekkers)

Oost-Arnhem speelde een prima wedstrijd en leek na een 13-13 ruststand op weg naar een zege. Binnen twee minuten na de hervatting zorgden Noa Kapteyn (2) en Rick Verdouw voor een 13-16 voorsprong voor de bezoekers. Ook na treffers van Matthijs Baerends (17-19), Rick Verdouw (18-20), uitblinker Willemien Kragt (19-21) en Nynke Lokhorst (20-22) had Oost-Arnhem nog een voordelige marge van twee goals, maar de gasten konden de overwinning niet over de streep trekken. Na het doelpunt van Fenna de Jong (22-23) scoorde DVO uit een strafworp de gelijkmaker: 23-23.

Het spel van beide ploegen was na de pauze slordiger dan in de eerste helft. Vermoeidheid speelde een rol. Van Woudenberg: “In de competitie had ik dan ook nog gewisseld. Maar de uitslag was nu niet het belangrijkste. We hebben het knap gedaan. Vooral in de eerste helft pakten we heel veel rebounds tegen een tegenstander met heel veel lengte.”

Oost-Arnhem speelt komende zaterdag de tweede oefenwedstrijd, om 16.00 uur in sporthal Valkenhuizen tegen DOS ’46. Wegens besmettingen met het coronavirus van enkele selectiespelers van DOS ’46 kwam de ploeg uit Nijeveen afgelopen zaterdag niet in actie tegen LDODK. 
Op zaterdag 16 januari gaat de competitie in de Korfbal league, verdeeld over twee poules van zes, van start. Oost-Arnhem speelt dan thuis tegen KZ uit Koog aan de Zaan.

DVO – Oost-Arnhem 23-23 (13-13).
Oost-Arnhem, eerste aanval: Rick Verdouw 8, Bas Broenink 1 (26. Matthijs Baerends 1), Senna van den Bos (26. Fenna de Jong 1), BNynke Lokhorst 1.
Eerste verdediging: Thijs Broenink 1, Jasper Broenink3, Noa Kapteyn 3, Willemien Kragt 5.

Uitslagen overige oefenwedstrijden
TOP – PKC 11-18
KCC – Groen Geel 21-22
Foruna – KZ 24-20
Dalto – Blauw Wit 27-23
DOS ’46 – LDODK afgelast