Oost-Arnhem begint met vertrouwen aan zaalseizoen

11 november 2016 | Van onze AS-redactie

Voor korfbalploeg Oost-Arnhem begint zaterdag de zaalcompetitie. In de overgangangsklasse B is SKF uit Veenendaal in sporthal Valkenhuizen de eerste tegenstander. Na een moeizame eerste helft van het veldseizoen hoopt trainer Ron Steenbergen op betere tijden in de zaal.

In de hoofdklasse B van de veldcompetitie begon Oost-Arnhem in september met twee overwinningen, maar leed vervolgens vijf nederlagen op rij. Gevolg: met 4 punten uit 7 duels staat de Arnhemse formatie halverwege het veldseizoen laatste, maar verloren is er nog niets. Sporting Trigon (ook 4 uit 7), SDO (5 uit 7) en OVVO (7 uit 7) zijn nog niet uit het zicht verdwenen. Maar hoe stoppen de spelers van Oost-Arnhem de matige prestaties op het veld weg?

“We hebben het op het veld heel zwaar gehad, maar we hebben het goed opgepakt”, beweert trainer Ron Steenbergen. “In de oefenwedstrijden hebben we veel gescoord en vertrouwen opgedaan. Van Groen Geel, een goede overgangsklasser, hebben we verloren en Rust Roest, ook een overgangsklasser, hebben we gewonnen. Net als van eersteklasser Noviomagum. Maar in alle wedstrijden hebben we 29 of meer goals gemaakt. Dat is goed. We moeten ook meer scoren en vooral constanter worden.”
Oost-Arnhem begint het zaalseizoen zonder Thijs Broenink. Hij is, na een ongelukje thuis, met een doorgesneden pees in zijn middelvinger, voorlopig nog niet inzetbaar. Een aderlating, maar ook zonder zijn routinier is Steenbergen vol goede moed.

Selectie Oost-Arnhem
Mannen: Bas van de Pijpekamp, Rick Verdouw, Matthijs Baerends, Bas Broenink.
Vrouwen: Manon Ossendrijver, Nynke Lokhorst, Willemien Kragt, Anna van Mölken.

ZAALKORFBAL
OVERGANGSKLASSE B
Eerste speelronde
Zaterdag 12 november

Oost-Arnhem – SKF (15.40 uur, Valkenhuizen)
KCR – De Meervogels
Heerenveen – De Meeuwen
Tweemaal Zes – KVZ