Oost-Arnhem B1 zesde op NK

19 maart 2011 | Van onze AS-redactie

De B-junioren van korfbalclub Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn zijn op het Nederlands kampioenschap als zesde geëindigd. De jeugdige ploeg verloor in de strijd om de vijfde plek met 8-4 van KCC.

Oost-Arnhem startte het NK in de Jo Gerrishal in Roermond uiterst voortvarend. In het eerste duel met het Delftse Fortuna nam de ploeg van het trainersduo Ruud Ruysink/Rob Meiling een 4-1 voorsprong. Maar die riante stand in een wedstrijd van tweemaal 12 minuten zorgde plotseling voor de nodige onrust bij de Arnhemse ploeg. Fortuna, dat al in een geslagen positie lag, profiteerde van het slordige spel van Oost-Arnhem en won de wedstrijd in poule B uiteindelijk met 8-7.
Antilopen was in de tweede wedstrijd sterker dan Oost-Arnhem. Tot 4-5 hield Oost-Arnhem de ploeg uit Leusden bij, maar gaf in de slotfase terrein prijs: 4-8.
In de derde poulewedstrijd tegen Oranje Wit maakte Oost-Arnhem een 2-0 achterstand bij rust goed en won met 3-2. Dat betekende de derde plek in de eindstand van poule B en nog een wedstrijd om de vijfde plaats.
In die strijd om de vijfde plek ging Oost-Arnhem onderuit tegen KCC, dat duidelijk scherper aan dat laatste duel was begonnen. Achteraf had er voor Oost-Arnhem wat meer ingezeten, vond ook trainer Ruud Ruysink. “Maar we hebben niet ons spel kunnen spelen waar we goed in zijn. Dat zal ook met spanning te maken hebben gehad.”
Collega Rob Meiling dacht na afloop van het toernooi terug aan de wedstrijd tegen Fortuna. “Win je die eerste wedstrijd, en dat had gekund, dan hadden we om de titel gespeeld. Het rare was dat we na die 4-1 voorsprong ineens andere dingen gingen doen. Toch kunnen we supertrots zijn dat we dit hebben gehaald. We zijn met deze ploeg de nummer 6 van Nederland.”
Beide coaches spraken hun waardering uit voor het grote aantal fans van Oost-Arnhem, dat was meegereisd naar Roermond. “In dat opzicht waren wij de nummer 1”, zei Ruysink.
DSC behaalde de Nederlandse titel bij de B-junioren. De Eindhovense ploeg was in de finale te sterk voor Fortuna: 4-2.


De B-selectie van Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn, dat op het NK in Roermond als zesde eindigde.


Een deel van de meegereisde fans van Oost-Arnhem.


De selectie van Oost-Arnhem wordt voorgesteld aan het publiek.


Anouk van Amerongen gooit de bal in het duel met Oranje Wit naar een ploeggenoot. Rechts Simone Klijntjes.