Oost-Arnhem af van hatelijke nul

16 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Oost-Arnhem heeft in de hoofdklasse A van de veldkorfbalcompetitie zijn eerste overwinning behaald. De formatie van trainer Erwin Ligt (foto) won van het ook nog puntloze LDODK met 19-16.

Oost-Arnhem heeft zijn eerste punten binnen tegen een tegenstander die vooraf hoger was ingeschat. De Friese ploeg speelt dit seizoen in de zaal in de korfballeague, maar heeft op het veld na drie duels nog geen punten. Tegen Oost-Arnhem miste LDODK wel twee belangrijke spelers in verband met wedstrijden van Oranje in Portugal.
De thuisploeg had het strijdplan klaar liggen en wilde vooral voorkomen, dat het weer veel goals tegen zou krijgen uit vrije worpen. Uit tegen Amicitia, vorige week, scoorde de tegenstander slechts vier van de 17 treffers uit schoten, de rest kwam vooral tot stand uit vrije worpen..
Oost-Arnhem kreeg in de eerste helft tegen LDODK toch nog 9 vrije worpen tegen, maar daaruit scoorden de Friezen niet. De thuisploeg pakte veel rebounds en kon ook fysiek de strijd aan met LDODK. Voor het eerst in deze competitie kwam Oost-Arnhem op voorsprong (1-0), maar al gauw stond het 2 -3. Tot aan de 27e minuut ging alles volgens plan. Lange aanvallen, goede rebounds en weinig plaatsfouten resulteerden in een voorsprong van 9-5. Maar na de slechtste 8 minuten van deze wedstrijd van Oost-Arnhem, stond het weer gelijk: 9-9.
Een donderspeech van coach Erwin Ligt zette de thuisploeg weer op scherp. Eenmaal heeft LDODK nog voorgestaan in de tweede helft (9-10), maar daarna kwamen zij niet meer in het stuk voor. De ‘spitsen’ Martijn Raadschilders en Micheal Kort hadden niet hun dag en werden vervangen door Mathijs Baerends en Bob Beenen. De twee invallers hadden uiteindelijk een groot aandeel in de zege.
Oost-Arnhem nam met 13-10 de leiding en kreeg vervolgens vijfmaal een strafworp, nadat de sterk spelende dames van de thuisploeg onreglementair waren afgestopt. De strafworpen werden keurig benut door Emiel en Thijs Broenink. Bij 18-13 en nog 3 minuten op de klok was het duel gespeeld. Eindstand: 19-16.
Komende zaterdag speelt Oost-Arnhem in  Oldeholtpadetegen het nog puntloze SCO.

Oost-Arrnhem, eerste aanval: Pia Donkers, Dian Ligt 2, Emiel Broenink 5 en Michael Kort 2 (41. Mathijs Baerends 2). Eerste verdediging: Minke de Jager 1, Esra Ruysink 1, Thijs Broenink 5 en Martijn Raadschilders (49. Bob Beenen 1)

Uitslagen Hoofdklasse A
Oost-Arnhem – LDODK             19-16      
DVO – SCO                                20-12
Mid Fryslan – Amicitia               12-10
Groen Geel – KV Wageningen    (zondag)