Oost-Arnhem A1 naar hoofdklasse

11 juni 2011 | Van onze AS-redactie

Het A1-juniorenteam van Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn is gepromoveerd naar de hoofdklasse. De korfbalploeg van trainer Ron Steenbergen won het beslissingsduel om de titel in de overgangsklasse A met 14-13 van Hoogkerk A1.

De zege leidde na afloop tot een explosie van vreugde bij de korfballers van Oost-Arnhem, die volgend seizoen nu ook op het veld op het hoogste niveau mogen uitkomen. In de zaalcompetitie speelt het A1-team al in de hoofdklasse.
Beide ploegen begonnen in het Friese Oldeholtpade nerveus aan hun beslissingsduel. De lage score bij rust (5-5) sprak wat dat betreft boekdelen. “Wij hadden wel een veldoverwicht, schoten ook veel vaker op de korf, maar het rendement was te laag”, zei Ron Steenbergen, trainer van Oost-Arnhem. “Er was zelfs een aanval bij, waarin we 8 keer tot een schot kwamen, maar pas de laatste poging leverde een doelpunt op.”
Na de hervatting kwam Oost-Arnhem op een 7-9 achterstand, maar was daardoor niet van slag. Integendeel. Steenbergen: “Qua afronding brak daarna onze beste periode van de wedstrijd aan, want we zetten die achterstand om in een 13-10 voorsprong.”
In de slotfase kwam Hoogkerk A1, met nog 30 seconden op de klok, terug tot 14-13. De Groningse ploeg maakte daarna meteen een overtreding rond de korf in de hoop dat Oost-Arnhem bij de vrije worp meteen zou schieten. “Dat deden we dus ook en de bal ging mis. Dat was niet slim”, zei Steenbergen. “Hoogkerk kreeg toen nog een keer balbezit, maar gelukkig konden we het dichthouden.”
De trainer van Oost-Arnhem sprak na afloop van een echte teamprestatie. “We hebben wat te weinig gescoord, maar gezien het aantal schoten hebben we het aanvallend toch goed neergezet. Verder hebben we prima verdedigd. Bij Hoogkerk liepen 3 spelers die een kop groter waren dan die van ons.”
De spelers van Oost-Arnhem A1 gaven Steenbergen met de titel en de promotie een passend afscheidscadeau. Steenbergen wordt volgend seizoen hoofdtrainer van Dalto, dat uitkomt in de Korfbal League.

Opstelling Oost-Arnhem/Hotel Warsnborn A1, eerste aanval: Bob Beenen (65. Tijmen Boshhuizen), Bas Broenink, Roos Verheugt, Doete de Vries.
Eerste verdediging: Koen Bongers, Matthijs Baerends (50. Gjalt de Vries), Dian Ligt (55. Anouk van Amerongen), Jante de Vries.


Dolle vreugde bij Oost-Arnhem na het laatste fluitsignaal.

 


Het kampioenschap is binnen. Oost-Arnhem A1 promoveert naar de hoofdklasse.