Oorwassing voor handbalsters E&A

16 november 2014 | Van onze AS-redactie

De handbalsters van E&A hebben in de tweede divisie B een forse nederlaag geleden. In Voorhout verloor de ploeg van trainer Oleg Boiko (foto) met 36-23 van Foreholte, dat door de zege de Arnhemse ploeg op de ranglijst passeerde.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat E&A een lastige wedstrijd tegemoet zou gaan. Foreholte bleek een ploeg met veel snelheid en een goede cirkelloopster, die veelvuldig door de opbouwsters van de thuisploeg werd gevonden. Het lukte E&A niet om daar grip op te krijgen. De ploeg van trainer Oleg Boiko kwam al meteen op achterstand en dat bleef zo gedurende het gehele duel. “Bij rust leek de achterstand bij 16-11 nog te overbruggen, maar in de tweede helft liep Foreholte steeds verder uit”, vertelde E&A-speelster Eva de Munnik na afloop. “We speelden slordig en hadden veel balverlies. Daardoor kregen wij erg veel breaks om de oren, en het lukte ons niet om aan de andere kant net zo makkelijk de doelpunten te maken.”
Bovendien leek ook de arbitrage niet op de hand van E&A. De Munnik: “We moeten de schuld niet bij de scheidsrechters neerleggen, want daarvoor maakten we zelf teveel technische fouten. Maar ze waren wel erg slecht. Veel onlogische beslissingen, voornamelijk in ons nadeel. Zo hebben wij in tweede helft wel zeven keer een tijdstraf gehad. Dat heeft ook zeker bij gedragen aan deze oorwassing.”
E&A, dat voor het eerst dit seizoen compleet kon aantreden, verloor uiteindelijk met 36-23. E&A bleef daardoor staan op 6 punten uit 6 duels. Foreholte heeft nu 7 uit 6.

* Foto homepage: Sabine Hommersom  

Doelpunten E&A: Lynn Schoenaker 5 , Eva de Munnik 3, Sabine Hommersom 3, Jasha Farkas 3, Susette Lauwen 3, Roos Beljon 2, Daphne Klokgieters 2, Naomi Brunekreef 1, Robin Verkroost 1.