Onverdiende nederlaag AVW’66

2 april 2011 | Van onze AS-redactie

Niet gewonnen, toch complimenten. AVW’66 ging zaterdag onderuit tegen VVOG. Het werd liefst 1-4. “Veel te geflatteerd”, vond trainer Fred Hakvoort, die zijn ploeg toch een goede wedstrijd zag spelen.

Tot de 75ste minuut hadden de Westervoorters immers uizicht op minimaal een gelijkspel. Toen was het 1-1, met kansen op de 2-1. Maar de ijzeren wet wil nu eenmaal dat je onderin de klappen wel heel gemakkelijk oploopt. VVOG kwam ietwat omstreden op 1-2, Aram Lak miste vervolgens een prima kans op de 2-2 – de bal werd van de doellijn gehaald – en in de slotfase profiteerde VVOG geroutineerd van de geboden ruimte. Weg alle goede bedoelingen.

En erg pijnlijk voor AVW’66, temeer omdat naaste concurrent ASV Dronten wel won, waardoor de Westervoorters nu op de voorlaatste plaats in 1D staan, wat rechtstreekse degradatie betekent. En Hakvoort beseft natuurlijk ook dat de tijd begint te dringen. Er zijn nog 5 wedstrijden te gaan.  “We hadden eigenlijk meer tijd moeten hebben om de ploeg op de rails te krijgen. Maar we zitten niet bij de pakken neer. Ik heb de jongens na afloop complimenten gegeven. Het veldspel was gewoon goed en de nederlaag was absoluut onverdiend. Het eerste doelpunt van VVOG was zuiver hands. Die speler sloeg de bal er met de hand in. Dat zag iedereen, behalve de scheidsrechter, ik heb hem daar nog op aangesproken. Schande. “

Dat gebeurde al na een kwartier, maar AVW had genoeg veerkracht om die klap op te vangen. Aram Lak maakte op fraaie wijze de 1-1 waarmee de rust aanbrak. Hakvoort: “En in de tweede helft kreeg ik steeds meer hoop op een punt, misschien wel meer dan dat. We waren minimaal gelijkwaardig. En dan valt dan toch die 1-2. Dat het daarna 1-3 en 1-4 wordt, interesseert me dan niet meer. Als het tegen zit, zit het ook góed tegen. En toch vind ik dat AVW wel degelijk progressie heeft gemaakt, we missen alleen een afmaker, dat is het punt. Maar we geven het nog lang niet op.”

Andere uitslagen 1D:
Bennekom – Be Quick ’28      1-3
Zwart Wit ’63 – Dronten         0-3
Barneveld – FC Horst             4-1
Zutphen – DZC ’68                 2-1
WVF – DOS ’37                         3-3