Ontslag Mouhouti bij Babberich

16 december 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Trainer Mohammed Mouhouti (foto) is maandag door het bestuur van de zondagse eersteklasser Babberich ontslagen. De 41-jarige Arnhemmer was bezig aan zijn tweede seizoen bij de Liemerse club. Willi van Bindsbergen neemt de taken voorlopig over.

De tegenvallende resultaten van de Babberichse hoofdmacht hebben geleid tot het ontslag. Ook assistent Harry Fontein kreeg zijn congé bij de huidige eersteklasser, die in 2012 na 24 seizoenen degradeerde uit de hoofdklasse. Babberich neemt na 13 weddstrijden, precies halverwege de competitie, in de eerste klasse E met 16 punten de twaalfde plaats in. Alleen Achilles ’12 (4 uit 12) en DVV (0 uit 13) staan nog onder de Liemerse ploeg. In de eerste klasse E komen ook Rheden en koploper Presikhaaf uit.
Na de degradatie wilde Babberich zo snel mogelijk terugkeren naar de hoofdklasse, maar vorig seizoen eindigde de Liemerse ploeg als zesde. Afgelopen zomer versterkte Babberich zich, maar de resultaten bleven uit.

Het was de tweede keer dat Mouhouti, die ook als speler een verleden heeft bij Babberich, de Liemerse ploeg onder zijn hoede had. In november 2006 volgde de Arnhemmer al vroeg in het seizoen Wilco Klop op. In november 2008 kwam er toen een einde aan het dienstverband. Mouhouti stapte op, omdat de chemie tussen trainer en spelergroep was verdwenen. Van 2009 tot 2011 was de Arnhemmer ook nog trainer van Jonge Kracht.

Willi van Bindsbergen neemt de taken van Mouhouti voorlopig over. Van Bindsbergen, woonachtig in Babberich, was ook al eerder trainer van de club.  Hij leidde de ploeg enkele seizoenen in de jaren negentig en stond ook in het seizoen 2001 – 2002 voor de groep. Het daarop volgende seizoen werd Van Bindsbergen in oktober ontslagen. In 2005 en 2006 was Van Bindsbergen ook nog technisch mangere bij de toenmalige hoofdklasser. De Babbericher beschikt als trainer over een schat aan ervaring en was ondermeer ook in dienst bij DVV, OBW, Erica’76, Milsbeek en de A-jeugd van De Graafschap.