Onnodige nederlaag SML in Doetinchem

10 april 2011 | Van onze AS-redactie

SML heeft het een beetje laten liggen, zondag bij Doetinchem.  De Arnhemmers verloren onnodig met 2-1 en beëindigden het duel met 10 man omdat Ugur Celik rood kreeg.

Rampzalig was de nederlaag niet. SML heeft genoeg afstand genomen van de onderste plaatsen in 3C, maar met een overwinning had de ploeg weer omhoog kunnen kijken. Nu blijven de Bakenberg-bewoners in de middenmoot hangen. Kansen op de winst waren er voldoende, maar SML was in de afwerking niet op zijn best. De ploeg van trainer Bert Hednriks begon te slap en keek bij rust tegen een 1-0 achterstand. Na de gelijkmaker van Wesley Mortier (1-1)  had SML redelijke mogelijkheden om afstand te nemen. Dat gebeurde niet, en helemaal niet nadat Ugur Celik zijn tweede gele kaart, dus rood, kreeg. Aanvoerder Dennis van der Kamp: “Het was zwaar overdreven. Ik had sterk de indruk dat die kaart hem werd aangenaaid.”
Tien minuten daarna kwam Doetinchem op 2-1. Dat werd tevens de eindstand en bleef SML met de nare wetenschap zitten dat het een onnodige nederlaag was. “We hebben verloren van een ploeg waarvan we normaal gesproken niet van mogen verliezen. We misten de scherpte. Een vervelende middag dus”, mopperde  Dennis van der Kamp.

Andere uitslagen 3C:
WVC – Ruurlo                          1-1
Brummen – Veluwezoom      3-2
Concordia W –  Angeren       3-2
VIOD – DCS                              1-2
PAX – Trias                               1-1