Ongelukkig verlies Udi’96 tegen BFC

25 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

De handballers van Udi’96 hebben in de regioklasse B bijna voor een stuntje gezorgd. De ploeg van trainer Fred Wieland verloor in sporthal Kermisland ongelukkig van koploper BFC: 23-24.

“We speelden een prima wedstrijd en hebben daarmee de opgaande lijn voortgezet. Dat we uiteindelijk onterecht verloren was daarom een grote teleurtselling”, zei trainer Fred Wieland na afloop.
Udi’96 dicteerde van meet af aan het spel en liep in een korte tijd uit naar een 4-1 voorsprong. Deze marge werd tot aan de rust niet meer uit handen gegeven: 13-10. Ook na de rust leek er een lange tijd niets aan de hand. Halverwege de tweede helft kwamen er wel wat slordigheden in het spel van Udi’96, waardoor de gasten iets dichterbij konden komen. de thuisclub de voorsprong echter vast. Met name Silas Vledder was in die fase erg trefzeker vanaf de rechterhoek. Pas in de slotfase van de wedstrijd kwam BFC langzij en nam een voorsprong: 21-22.
“Dit werd met name veroorzaakt door een aantal zeer dubieuze tijdstraffen, waardoor wij constant in ondertal kwamen te staan. De totaal onterechte rode kaart voor Bas de Wit maakte de chaos compleet”, zei een boze Wieland. 
BFC behield de voorsprong en dat resulteerde in een 23-24 eindstand. Wieland: “Een hele zure nederlaag. Op basis van inzet en het vertoonde spel verdienden wij meer. Daar komt nog bij dat in de tweede helft een loepzuiver doelpunt van Clemens van Osch simpelweg niet werd toegekend. De bal was overduidelijk over de lijn, iedereen zag het, behalve degene die het had moeten zien.”
Teleurgesteld maar met opgeheven hoofd stapte Udi van het veld. “Met deze instelling en dit spelniveau zullen we nog voldoende punten gaan halen”, aldus Wieland.
Bas de Wit was met 8 treffers topscorer van Udi’96, Silas Vledder kwam tot vijf doelpunten..

Uitslagen regioklasse B:
Snelkwiek – Internos                   33-30
Udi’96 – BFC 2                             23-24
Loreal 2 – Artemis                      33-21
Swift H – Habo’95                        28-27
Jupiter’75 – Rapiditas                 17-31