Ongekende weelde voor Arnhemia

28 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemia heeft zijn eerste drie punten in de vierde klasse F binnen. Na zeven nederlagen op rij won de Arnhemse ploeg met 1-0 bij HAVO. Invaller en B-junior Mustafa Yilmiz tekende een kwartier voor tijd voor de enige treffer.

Het kostte trainer Pierre van den Berg (foto) van Arnhemia door drie schorsingen en de afwezigheid van doelman Ferdinand Klotz (werk) wat puzzelwerk om een opstelling te maken. De ploeg die er uiteindelijk stond leverde in haalderen prima werk af.
De eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Danny Jansen was in de 9e minuut dicht bij een treffer voor Arnhemia, maar zijn inzet belandde tegende paal. HAVO kreeg voor rust ook een paar kleine kansen, maar de verdediging van de bezoekers stond verder als een huis.
In de tweede helft was Arnhemia de bovenliggende partij, al raakte HAVO-speler Patrick van de Brink uit een vrije trap nog de kruising. Nadat Arnhemia een aantal kansen onbenut had gelaten, was het in de 75e minuut eindelijk raak. De ingevallen Mustafa Yilmiz, een B-junior nog, tikte de bal na een voorzet bij de tweede paal binnen: 0-1.
Die treffer zorgde voor het nodige vertrouwen bij Arnhemia, dat nog een handvol grote kansen kreeg de score uit te bouwen. De beste kans was Johatnan Dolorita, die voor open doel echter over knalde.
Arnhemia hield de voorsprong vast en vierde na het laatste fluitsignaal uitbundig feest met de meegereisde fans.

Vierde klasse F
Eldenia – Fortissimo       1-0
SDOO – OSC                   0-3
Driel – OVC ’85              3-0
HAVO – Arnhemia          0-1
Angeren – MASV            1-2
FC Jeugd – Spero           1-1