Ongekende reeks dames Eldenia

8 mei 2012 | Van onze AS-redactie

Het eerste dameselftal van Eldenia heeft de competitie in de derde klasse F afgesloten met een zege op Houten: 5-2. De Eldense ploeg, al kampioen, won alle 18 gespeelde duels.

Houten, de nummer 2 op de ranglijst, kon Eldenia in de eerste helft nog redelijk bijbenen. De gasten boften dat ze bij ruist nog met 11 dames op het veld stonden. Eldenia-speelster Vive Wenting werd eerst door de Houtense keepster getorpedeerd en even later trok de rechtsback aan de noodrem toen Wenting was doorgebroken.
Eldenia leidde bij rust met 2-1 door 2 doelpunten van Ayse Alkan.
Na de rust schroefde Eldenia het tempo op en door doelpunten van opnieuw Ayse Alkan, Lieke Hendriks en Vieve Wenting stond na 90 minuten een 5-2 eindstand op het bord.
Houten mag zich nu opmaken voor een promotiewedstrijd tegen SV Meerssen, Houten staat ook nog in de halve finale van de KNVB-beker.
Voor Eldenia was het een uitstekend jaar. De hoofdmacht werd kampioen met de alleszeggende doelcijfers 132 – 3. “In de ploeg zit bovendien nog veel rek, want de gemiddelde leeftijd van de speelsters is nog geen 17 jaar”, aldus trainer maarten de Vries. “daarnaast is ook het tweede team nog kampioen geworden.”
Eldenia komt komend seizoen uit in de tweede klasse.