Onderscheidingen bij VVO en MASV

7 januari 2014 | Van onze AS-redactie

Tal van sportverenigingen hebben tijdens de nieuwjaarsreceptie leden gehuldigd. Bij de voetbalclubs VVO (Velp) en MASV (Arnhem) werden enkele leden benoemd tot Lid van Verdienste.

Liefst zes leden van de Velpse voetbalvereniging VVO werden afgelopen zondag tijdens de geanimeerde nieuwjaarsreceptie van gehuldigd. De oud-bestuursleden Tosca van Driel en Han Holdijk (afgezwaaid in november vorig jaar) werden benoemd tot Lid van Verdienste van VVO. Aafje Boerma (al vijf jaar belast met de ledenadministratie) werd verkozen tot ‘Vrijwilliger van het Jaar’. Voor alle drie waren er lovende woorden van voorzitter Daan Appels, een oorkonde, bloemen en een fles wijn.
Drie andere leden kregen een speciale, zilveren speld ter gelegenheid van het feit dat ze 50 en 40 jaar lid zijn van VVO. Hans Liethof werd gehuldigd vanwege zijn 50-jarig lidmaatschap en Eric Arentsen en Flip Appels vanwege hun 40-jarig lidmaatschap. Een speld was er ook voor Joop Kortlang, die al 65 jaar lid is van VVO, maar Kortlang kon helaas niet bij de receptie aanwezig zijn. Hij kreeg zijn speld, bloemen en wijn thuisbezorgd.

Zaterdag werden op de zeer druk bezochte nieuwjaarsreceptie van MASV ook twee leden gehuldigd. Het bestuur van de Arnhemse voetbalclub benoemde Wijnand Moors en Ronald Witjes tot Lid van Verdienste voor hun jarenlange inzet. Binnen de vereniging wordt op Wijnand Moors (ex-speler) en Ronald Witjes (ex-leider) nooit tevergeefs een beroep gedaan om activitieten te organiseren.