‘Ome Joop’s Tour’ op shirt VDZ

23 september 2023 | Van onze AS-redactie

‘Ome Joop’s Tour’ prijkt komend seizoen op het shirt van het eerste elftal van de Arnhemse voetbalvereniging VDZ. Met dank aan Willemsen Makelaars en Coop Alteveer, de twee nieuwe hoofdsponsors van VDZ. Beide sponsors stellen de ruimte op het shirt jaarlijks gratis ter beschikking aan een goed doel.

Het sponsorcontract loopt tot en met het jubileumseizoen 2026/2027. In dat seizoen viert Arnhems grootste sportvereniging het 100-jarig bestaan. VDZ is blij en trots dat Willemsen Makelaars en Coop Alteveer de club de komende jaren als hoofdsponsor blijven steunen. “Twee echte Arnhemse bedrijven die onze vereniging al langer steunen en nadrukkelijk oog hebben voor de samenleving en onze rol daarbij als vereniging VDZ”, zegt voorzitter Noud Hooyman. “Wij vinden het een prachtig gebaar dat beide bedrijven de ruimte op het shirt jaarlijks gratis ter beschikbaar stellen aan een goed doel. We kunnen ons helemaal vinden in het eerste goede doel, Ome Joop’s Tour. Dat zorgt er al bijna 75 jaar voor dat kinderen uit gezinnen die het minder breed hebben, ook kunnen genieten van een onbezorgde vakantie.”  

Roy Boesveld van Willemsen Makelaars en Ben Hartgers van Coop Alteveer zijn eensgezind over hun sponsoring. ”VDZ is een prachtige vereniging die we de komende jaren graag blijven steunen op weg naar het 100-jarig bestaan. VDZ is nog een echte vereniging waar iedereen meedoet en meetelt, van eerste elftal tot kleinste mini’s. We leveren ook graag een extra bijdrage aan een aantal goede doelen in de stad door ze extra in het zonnetje te zetten via het shirt van VDZ. Veel goede doelen zijn onmisbaar voor een stad als Arnhem en kunnen een extra zetje in de rug zeker gebruiken, zoals ook Ome Joop’s Tour. Dat doen we graag op deze manier en het heeft voordeel voor alle partijen.”

Marcel Legerstee, voorzitter van Ome Joop’s Tour is erg blij met dit aanbod. “Het is een hartstikke mooi gebaar van de sponsors en VDZ om Ome Joop ’s Tour op deze manier te steunen. Des te meer aandacht voor onze stichting, des te meer kinderen we een onbezorgde vakantie kunnen bieden.”         

Het VDZ-bestuur kiest jaarlijks samen met de hoofdsponsors en spelers en begeleiders van de mannen- en vrouwenselectie welk goed doel in het nieuwe seizoen op het shirt van het eerste mannenteam komt. Alle leden kunnen daarvoor suggesties aandragen. Voor het seizoen 2023/2024 is gezamenlijk gekozen voor Ome Joop’s Tour. VDZ gaat naast shirtreclame ook geld inzamelen voor Ome Joop’s Tour.

De feestelijke ondertekening van het sponsorcontract is vanavond (zaterdag 23 september) om 19.30 uur in het clubhuis van VDZ. Dat gebeurt voorafgaand aan de stadsderby VDZ – SML op sportpark ’t Cranevelt. De eerste competitiewedstrijd in de derde klasse B begint om 20.00 uur.

* Klik hier voor het voetbalprogramma (amateurs en betaald voetbal) van 23 en 24 september 2023.