‘Olympiërs’ RKHVV terug met brons

11 juli 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Thom Boelen (17) en Bas Gruson (16) zijn met brons teruggekeerd van de Olympische Spelen voor scholieren in Lissabon. Met het Nederlands scholieren voetbalteam behaalden de twee voetballers van RKHVV een derde plaats.

‘Oranje’, dat bestond uit spelers van clubs uit de gemeente Lingewaard, ging voor goud, maar dat bleek te hoog gegrepen. De eerste plaats was voor Frankrijk, het zilver ging naar Engeland.
De Nederlandse ploeg speelde 4 wedstrijden. De eerste tegen Engeland ging verloren (0-2) en ook in het tweede duel met de oppermachtige Fransen was er geen succes voor de Nederlandse scholierenploeg (0-5).
De formatie van de trainers Niek Verhoeven en Rinus Obdam herstelde zich in de wedstrijd tegen Spanje. Met liefst 5-0 werden de Zuid-Europeanen van het veld gespeeld.
In de laatste, zenuwslopende wedstrijd tegen Italië ging het weer wat minder met de Nederlandse ploeg. Italië was met 2-1 te sterk, waarna strafschoppen de beslissing om brons moesten brengen. “Iedereen stond te trillen op zijn benen en pas bij onze zesde strafschop waren we verzekerd van brons”, aldus een blije Verhoeven.


Het Nederlands scholieren voetbalteam, dat in Lissabon een bronzen medaille won op de Olympische Spelen voor scholieren.