Officiële opening ‘AHC 100 jaar’

4 november 2011 | Van onze AS-redactie

De Arnhemse Hockey Club bestaat dinsdag 8 november 100 jaar. Zondag 6 november is de officiële opening van het lustrumjaar. De presentatie van het jubileumboek en de ‘lustrumlijn’ staan daarin centraal.

 

Het belooft zondag 6 november een mooie dag te worden. Alle seniorenteams van AHC spelen vanaf 9.30 uur, op sportpark Beekhuizen in Velp, een thuiswedstrijd. Het eerste damesteam ontvangt om 12.45 uur Spitsbergen, de hoofdmacht bij de mannen om bindt om 14.30 uur de strijd aan met EHV.
Na afloop van die laatste wedstrijd is om 16.30 uur de officiële opening van het lustrumjaar. Voorzitter Martijn de Kempenaer van AHC zal als eerste het woord nemen en samen met de leden van AHC, burgemeester mevrouw P. van Wingerden-Boers van de gemeente Rheden en Jan Albers, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond, een toost uitbrengen op de 100-jarige vereniging. Daarna volgt de presentatie van het jubileumboek en de ‘lustrumlijn’. De kleding wordt geshowd en kan direct worden gekocht. Als afsluiting is er een hapje en een drankje in en rondom het clubhuis.
In het jubileumjaar van AHC, met de afsluiting op zondag 4 november 2012, worden nog tal van andere activiteiten gehouden. De belangrijkste is in het pinksterweekeinde, op zaterdag 26 en zondag 27 mei 2012. In dat feestweekeinde zijn er activiteiten voor de jeugd, wedstrijden met (oud) leden, een reünie, een diner en een groot feest. Op zondag wordt een familietoernooi met lunch en barbecue gehouden.
Komende dinsdag, 8 november, wordt in het clubhuis van AHC een bijzonder algemene ledenvergadering gehouden. Op die dag was het precies 100 jaar geleden dat AHC werd opgericht.