Oefenduel vrouwen Oranje – Upward

2 mei 2014 | Van onze AS-redactie

Het Nederlands vrouwen hockeyteam speelt op vrijdag 9 mei een oefenwedstrijd tegen de mannen van Upward. Het duel op het Arnhemse sportpark De Bakenberg, de thuishaven van Upward, begint om 19.45 uur.

 

De Nederlandse vrouwenploeg bereidt zich voor op het WK hockey, dat van 31 mei tot en met 15 juni in het Kyocera Stadion in Den Haag wordt gehouden. De wedstrijd tegen de mannen van Upward is het eerste oefenduel voor de ploeg van bondscoach Max Caldas in een reeks van zes.
De Nederlandse vrouwenploeg opent het WK in Den Haag op zaterdag 31 mei met een wedstrijd tegen Japan. In poule A zijn daarna België (2 juni), Nieuw-Zeeland (5 juni), Australië (7 juni) en Zuid-Korea (9 juni) de tegenstanders. De nummers één en twee van poule A en B plaatsen zich voor de kruisfinales. De finale is op zaterdag 14 juni.
De oefenwedstrijd tussen de mannenploeg van Upward en de Oranjevrouwen is op 9 mei vrij toegankelijk voor het publiek. In verband met de beperkte parkeergelegenheid roept het bestuur van Upward de bezoekers op zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar sportpark De Bakenberg te komen.