Oefenduel Vitesse op geheime plek

3 januari 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Het oefenduel tussen Vitesse en Helmond Sport wordt vrijdag 4 januari wegens de slechte gesteldheid van het terrein niet in Gendt gespeeld. Beide ploegen treffen elkaar nu op een geheime locatie. Publiek is niet toegestaan.

Het terrein op het Gendtse sportpark Walburgen, de thuishaven van De Bataven, is door de vele regenval van de laatste weken onbespeelbaar geworden. Uitwijken naar een kunstgrasveld bleek geen optie, waardoor vrijdag wordt uitgeweken naar een geheime locatie.
Vitesse werkte donderdag op Papendal de eerste training in 2013 af. Op maandag 7 januari vertrekt de Arnhemse ploeg voor een trainingskamp naar Spanje. De Arnhemmers verblijven tot en met zaterdag 12 januari in Orihuela in Alicante. Op zaterdag 19 januari hervat de formatie van trainer Fred Rutten de competitie met een uitwedstrijd tegen AZ. Daarna volgen in Gelredome twee confrontaties met Ajax. Op zondag 27 januari staat het comptitieduel met de Amsterdammers op het programma. Op donderdag 31 januari treffen Vitesse en Ajax elkaar in de kwartfinale van de strijd om de KNVB-beker.