OBW D1 pakt Arnhem Jeugd Cup

16 juni 2014 | Van onze AS-redactie

De D-pupillen van OBW hebben zaterdag de Arnhem Jeugd Cup gewonnen. De Zevenaarse ploeg was in de finale van de A-categorie met 2-1 te sterk voor VDZ D1. OVC ’85 D1 won de bokaal in de B-categorie door een 2-0 zege op GVA D1.

Op het terrein van Eendracht begon de finale in de A-categorie drie kwartier later, omdat VDZ uit het Duitse Köln moest komen. De Arnhemse ploeg speelde daar afgelopen weekeinde ook op een toernooi en keerde na afloop van de finale meteen weer terug naar Duitsland.
In de eerste helft had VDZ D1 wat meer het initiatief. De Arnhemse ploeg kwam dan ook verdiend op voorsprong. Na een voorzet van Fedor Venema bleef de bal in het doelgebied van OBW liggen, waarna Melik ter Heerd VDZ van dichtbij op 1-0 zette.
Na de hervatting golfde het spel op en neer. De vermoeidheid sloeg bij VDZ toe en OBW kwam uit een corner door een kopbal van Kay Schlüter een kwartier na rust op gelijke hoogte: 1-1. In de reguliere speeltijd werd er niet meer gescoord, waarna een verlenging noodzakelijk was. OBW D1 trok in die extra tijd aan het langste eind. Lucas Marogna zorgde voor de winnende Zevenaarse treffer: 2-1.
De matchwinnaar kon na afloop zijn geluk niet op. “Ik ben heel erg blij”, vertelde de 12-jarige Lucas Marogna. We hadden het lastig, maar ook na de 1-0 achterstand bleven we geloven in een overwinning. Prachtig dat het ook gelukt is.”

In de finale van de B-categorie ging de overwinning naar OVC ’85 D1. De Oosterbeekse ploeg won met 2-0 van de leeftijdsgenoten van het Doornenburgse GVA. Beide doelpunten vielen in de tweede helft. Ake Köhne en Sam Schut scoorden voor OVC ’85.

(later meer foto’s)


VDZ D1, met geheel rechts trainer Francis Opuku, toch nog blij met de tweede plaats. (Foto: Ronald Brakenhoff)