O-Arnhem onderuit op hectische dag

29 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Met Ron Steenbergen als coach op de bank voor de vetrokken Petra Geelhoedt hebben de korfballers van Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn zaterdag de uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk met 20-17 verloren.

Het was voor Ron Steenbergen een vreemde gewaarwording in Nieuwerkerk. Nadat hij in de Zuid-Hollandse plaats eerst zijn A1-team had gecoacht, moest hij plotseling ook bij de hoofdmacht van Oost-Arnhem op de bank plaatsnemen.
Petra Geelhoedt had haar ploeg voor de wedstrijd verteld dat zij niet langer trainer-coach wilde zijn van het eerste team van Oost-Arnhem, nadat een deel van de selectie eerder had aangegeven volgend seizoen liever niet met de trainster uit Grave door te willen gaan.
“De ploeg heeft mij daarna gevraagd of ik wilde coachen”, vertelt Steenbergen. “Dan heb je toch een gekke situatie. Ik ken niet alle ins en outs van de ploeg. Het is ook nog eens heel moeilijk voor het team om alle emoties na het vertrek van Petra aan de kant te zetten.”
Toch lukte dat in de openingsfase nog aardig, want de bezoekers namen een 0-1 en 1-2 voorsprong. In het tweede deel van de eerste helft trok Nieuwerkerk het duel naar zich toe. De maximale voorsprong van de thuisclub bedroeg 4 doelpunten, bij rust was de stand 11-8.
Steenbergen: “Tijdens de rust heb ik aangegeven om eenvoudiger te spelen, omdat er teveel verkeerde keuzes werden gemaakt . Verdedigend moest het ook beter. Aanvankelijk lukte dat ook en waren er momenten om de wedstrijd te kantelen. Na 14-14 maakten we toch weer verkeerde keuzes gemaakt en kon Nieuwerkerk opnieuw uitlopen.”
Tijmen Boshuizen, speler uit A1, kwam nog in het veld en scoorde direct van afstand. Even leek het spannend te worden, maar de thuisclub vergrootte de voorsprong opnieuw naar 2 en zelfs 4 punten. Uiteindelijk stond er een 20-17 eindstand op het bord.
De achterstand op koploper GKV is haast onoverbrugbaar geworden. In de overgangsklasse B staat Oost-Arnhem nu op een gedeelde derde plaats met 11 uit 10. GKV, dat won van Tjoba, leidt met 15 uit 9. Oranje Wit is tweede met 13 uit 10.
Wordt Ron Steenbergen ook de opvolger van Petera Geelhoedt? “Ik denk het niet”, aldus de oud-speler en oud-trainer van Oost-Arnhem. “Het bestuur zoekt naar een oplossing.”

Oost-Arnhem, eerste aanval: Rick Verdouw 1 (53. Tijmen Boshuizen 1), Thijs Broenink 3, Yke Bijlsma 2, Minke de Jager 1 (45. Jante de Vries).
Eerste verdediging: Marijn Valk 5, Emiel Broenink 4, Roos Verheugt, Linda Eijkhout.

Uitslagen overgangsklasse B
Vitesse – Oranje Wit                          21-22
Nieuwerkerk – Oost-Arnhem          20-17
Rheko – Vriendenschaar                  17-18
Tjoba – GKV                                       18-26