Nominaties voor Janssen en Polman

10 november 2011 | Van onze AS-redactie

Theo Janssen, Li Jiao en Estavana Polman (foto onder) zijn genomineerd voor de titel van respectievelijk Gelders sportman, sportvrouw en sporttalent van 2011. De winnaars worden op 8 december tijdens het Gelderse Sportgala 2011 in Luxor Live in Arnhem bekendgemaakt.

Arnhemmer Theo Janssen won als voetballer van FC Twente na afloop van het seizoen 2010-2011 de Gouden Schoen al beste voetballer van de eredivisie. Dit seizoen speelt de oud-Vitessenaar bij Ajax.
In de categorie Gelders Sportman van het jaar heeft Janssen concurrentie van Teun Mulder, baanwielrenner uit Zuuk en zijspancrosser Daniël Willemsen uit Lochem.
Mulder won zilver en brons op het WK baanwielrennen in Apeldoorn. Zijspancrosser Willemsen wist het voor elkaar te krijgen om voor de negende keer wereldkampioen zijspancross te worden.
Tafeltennisster Li Jiao uit Arnhem is genomineerd voor de titel Gelders Sportvrouw van het jaar. Zij werd Europees kampioene in het enkelspel en won met Nederland het EK voor landenteams. Haar concurrenten zijn Annemiek van Vleuten, wielrenster uit Wageningen en Adelinde Cornelissen, dressuurrijdster uit Nijkerk.

De Arnhemse handbalsters Estavana Polman is genomineerd voor de titel Gelders Sporttalent van het jaar bij de meisjes.
Polman won in augustus met het Nederlands team onder 19 jaar een zilveren plak op het EK, dat in Nederland werd gehouden. Polman, ex-AAC 1899, komt nu uit voor het Deense Sonderjyske.
De 19-jarige Arnhemse heeft zich inmiddels een plaats verworven in de A-selectie van het Nederlands handbalteam. De ploeg van de Arnhemse bondscoach Henk Groener neemt in december deel aan het WK handbal in Brazilië.
In 2010 werd Polman al gekozen tot Gelders Sporttalent van het jaar bij de meisjes. Zij heeft dit keer concurrentie van Febe van Zwambagt (dressuur, Bergharen) en Tessie Savelkouls (judo, Appeltern).
Yno Papen van de Arnhemse tennisvereniging ALTB maakt kans op de titel gelders sportvrijwilliger van het jaar.
Het sportgala wordt op 8 december georganiseerd door Olympisch Netwerk Gelderland, een samenwerkingsverband tussen Topsport Gelderland en de Gelderse Sport Federatie.
De winnaars uit de verschillende categorieën worden door een deskundige jury verkozen. De Gelderse Sportploeg is een publieksprijs. Inwoners van Gelderland kunnen op hun favoriete ploeg stemmen via de website www.geldersesportfederatie.nl/stemmen.
Het Gelders Sportgala wordt mede mogelijk gemaakt door de Gelderse Sport Federatie, Topsport Gelderland, Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem, Omroep Gelderland, de Gelderlander en de Stentor.

Hieronder een overzicht van alle genomineerden:
Gelderse Sportman

Theo Janssen (voetbal, Arnhem)
Teun Mulder (baanwielrennen, Zuuk)
Daniël Willemsen (motorsport, Lochem)

Gelderse Sportvrouw
Adelinde Cornelissen (paardensport, Nijkerk)
Li Jiao (tafeltennis, Arnhem)
Annemiek van Vleuten (wielrennen, Wageningen)

Gelders Talent Jongen
Jesper van der Wielen (atletiek, Wijchen)
Jasper Cillessen (voetbal, Groesbeek)
Tim Kuijpers (zweefvliegen, Heumen)

Gelders Talent Meisje
Febe van Zwambagt (dressuur, Bergharen)
Tessie Savelkouls (judo, Appeltern)
Estavana Polman (handbal, Arnhem)

Gelderse Gehandicapte Sporter
Anna Jochemsen (skieën, Wageningen)
Danielle de Jong (tafeltennis, Ede)
Eliane Salden Otte (boogschieten, Rekken)

Gelderse Sportploeg (publieksprijs)
Schuurman BZC Borculo (waterpolo, Borculo)
Keizer (Doetinchem) en Van Iersel (beachvolleybal)
Langhenkel Volley (volleybal, Doetinchem)

Gelderse Sportvrijwilliger
Nettie Ouwerkerk (Tennisvereniging Het Laakhuisje, Putten)
Yno Papen (ALTB Arnhem, Arnhem)
Ad Frik (SV Orion, Nijmegen)
Tanja van der Markt (Hengelsportvereniging De Put Opijnen, Neerijnen)
Sandra Foppen (GV Olympia, Harderwijk)