Nominatie voor Saskia en Estavana

17 november 2010 | Van onze AS-redactie

Keepster Saskia van Duivenboden van hockeyclub Nijmegen en handbalster Estavana Polman van VOC Amsterdam zijn genomineerd voor de titel ‘Gelders Sporttalent meisje 2010’. Het ‘Gelders Sportgala 2010’, georganiseerd door het Olympisch Netwerk Gelderland, wordt op 7 december gehouden in Concertgebouw De Vereeniging te Nijmegen.

 

Saskia van Duivenboden (17) en Estavana Polman (18), beiden uit Arnhem, gelden als grote talenten. Van Duivenboden behaalde met het Nederlands hockeyteam eind augustus een gouden medaille op de Jeugd Olympische Spelen (14 tot en met 18 jaar) in Singapore. Van Duivenboden, dit seizoen spelend in het eerste vrouwenteam van Nijmegen, verrichte in de gewonnen finale tegen Argentinië luttele seconden voor tijd een cruciale redding bij een strafcorner. Na een 1-1 stand na de reguliere speeltijd won Nederland na verlenging met 2-1.
Estavana Polman excelleerde op het WK onder 18 jaar. Zij scoorde voor Nederland tien goals in de gewonnen strijd (27-26) om het brons tegen Frankrijk en was verantwoordelijk voor 25 assists op dat toernooi. Afgelopen seizoen kwam Polman nog uit voor het Arnhemse AAC 1899. Dit seizoen speelt ze voor landskampioen VOC in Amsterdam.
Laura Smulders, BMX-rijdster, is de derde genomineerde voor de titel ‘Gelders Sporttalent meisje 2010’.  

De presentatie van het ‘Gelders Sportgala 2010’ is in handen van Carrie en Evert ten Napel. Tijdens het Gelders Sportgala worden prijzen uitgereikt in de categorieën Gelderse sportman of sportvrouw, Gelderse Gehandicapte sporter, Gelders Sporttalent jongen, Gelders Sporttalent meisje en Gelderse Sportploeg (publieksprijs).
Een jury bepaalt uit de voordrachten per categorie welke drie sporters worden genomineerd en wie er uiteindelijk als winnaar wordt aangewezen (met uitzondering van de publieksprijs).

De jury staat onder leiding van Tjienta van Pelt (Olympisch Netwerk Gelderland). In de jury hebben verder zitting: Gerard Dielessen (NOC*NSF), Clémence Ross (De Graafschap), Trinko Keen (Jeugdsportfonds Nederland en oud-topsporter), Lotte Visschers (Topsport Gelderland en oud-topsporter), Stef Rietbergen (de Gelderlander) en Floris Tas (wethouder sport Nijmegen).