Nog vier ploegen in titelstrijd

23 november 2017 | Van onze AS-redactie

Probleemloos pakten de handballers van DFS Arnhem de punten in de thuiswedstrijd tegen Handbal Venlo: 28-15. De ploeg bleef daarmee volop in de race om de titel, waarin de rol van de gedoodverfde kampioenskandidaat E&O na een misstap bij Tachos al lijkt uitgespeeld.

Er is nog één speelronde te gaan en dan is de competitie in de eredivisie halverwege. Na tien wedstrijden hebben vier ploegen zich afgescheiden. Handbal Houten (16 punten), Hellas (16), DFS Arnhem (15) en Tachos (14) zijn uit het zicht van E&O (10 punten) en de andere ploegen verdwenen. 
Voor DFS Arnhem is het uiteindelijke doel een plek bij de eerste twee. Lukt dat, dan is de ploeg van trainer Osvaldo Gomes verzekerd van een plek in de play-offs, waarin behalve de twee teams uit de eredivisie ook twee teams uit de BENE League gaan strijden om twee plaatsen in de Belgisch-Nederlandse competitie voor het seizoen 2018-2019. “Ik verwacht dat je aan het einde van het seizoen acht verliespunten mag hebben om in de eredivisie eerste of tweede te worden”, zegt Gomes. “Tenzij iedereen van elkaar punten blijft snoepen.”

Gomes had na de eerste seizoenshelft op vier verliespunten voor DFS gerekend. Dat zijn er nu vijf en dus mag DFS komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen BFC  geen punten morsen. Gomes rekent in het Limburgse Beek op een lastige wedstrijd. “BFC begon met 5 uit 3, verloor vijf duels op rij en won weer de laatste twee. BFC is wisselvallig, maar heeft wel kwaliteit. Wij mogen ons zaterdag in Beek niet laten verrassen.”


Afgelopen zaterdag nam DFS in sporthal Elderveld al een andere Limburgse horde: Handbal Venlo. DFS nam al snel een 5-0 voorsprong en met in de eerste helft Ruben Moerkerk in het doel en na de pauze Peter Kwant werd er door de Arnhemse ploeg vooral goed verdedigd. De bezoekers uit Venlo konden nooit aanspraak maken op een goed resultaat.

DFS hoefde daarom ook niet alles uit de kast te halen. Trainer Osvaldo Gomes deed geen beroep op opbouwer Gijs Hoeve, die met lichte knieklachten 60 minuten de bank warm hield. Sander Broeders kreeg ook een half uur speeltijd en Brandon van Londen mocht na rust Peter Schoenaker als cirkelloper vervangen. “We hadden wel veertig doelpunten kunnen maken, maar je kijkt ook naar de ontwikkeling van je hele team”, doelde Gomes op zijn keuzes veel jongens speeltijd te geven.
DFS leidde bij rust met 15-9 en bouwde die voorsprong na de hervatting uit. Imco Schiebergen (foto rechts) kwam nog in het veld voor Sofiane Rhouma, die met vijf treffers de uitblinker was. “Hij heeft ook het publiek nog vermaakt met zijn acties”, aldus Gomes.   

Doelpunten DFS: Pascal Lucassen 6, Thijs Geurds 5, Sofiane Rhouma 5, Ruben de Bok 4, Peter Schoenaker 3, Robin Schoenaker 3, Toine Bartholomeus 1, Sander Broeders 1.

* Foto geheel boven: Peter Schoenaker benut een vrije schietkans. 
* Daaronder links: uitblinker Sofiane Rhouma op weg naar één van zijn vijf treffers.
* Daarnaast recht: Ruben de Bok wordt fel verdedigd bij een doelpoging.
* Foto linksmidden: DFS-doelman Ruben Moerkerk in afwachting van een schot. Thijs Geurds, Peter Schoenaker en Robin Schoenaker (vlnr) vormen het blok.
* Alle foto ’s zijn gemaakt door John Voermans.

Zaalhandbal
     
Uitslagen      
Eredivisie mannen
     
Zondag 19 november      
     
Aalsmeer 2  Aristos        34 – 23
Zaterdag 18 november      
DFS Arnhem  Handbal Venlo               28 – 15
Hellas  Bevo/HC 2    32 – 24
Handbal Rotterdam  BFC 25 – 28
Tachos  E&O 31 – 28
Handbal Houten  Lions 2 26 – 22
   
Stand  
Handbal Houten 10 – 16
Hellas 10 – 16
DFS Arnhem 10 – 15
Tachos 10 – 14
E&O 10 – 10
Lions 2 10 – 9
BFC 10 – 9
Bevo/HC 2 10 – 8
Aalsmeer 2 10 – 7
Handbal Venlo 10 – 6
Handbal Rotterdam 10 – 5
Aristos 10 – 5

     
Programma      
Zaterdag 25 november      
BFC  DFS Arnhem (19.00 uur, sporthal De Haam, Beek (L)  
Handbal Venlo  Hellas  
E&O  Aalsmeer 2  
Aristos  Rotterdam Handbal  
Zondag 26 november      
Bevo/HC 2
 Handbal Houten  
Lions 2  Tachos