Nieuw kunstgrasveld zonder licht

11 september 2010 | Van onze AS-redactie

Voetbalvereniging Eldenia heeft vrijdag met gemengde gevoelens het tweede kunstgrasveld in gebruik genomen. Eldenia heeft het veld hard nodig voor wedstrijden en trainingen, maar kan het niet volledig gebruiken omdat de verlichting ontbreekt.

Het bestuur heeft daarover contact gehad met de gemeente, maar krijgt geen duidelijk antwoord. Het heeft waarschijnlijk met vergunningen te maken.
Door de ontbrekende lichtmasten komt Eldenia in grote problemen. Al jaren is er bij de club in Arnhem-Zuid een tekort aan trainingscapaciteit. Het al aanwezige kunstgrasveld en het (gras)trainingsveld voldoen niet aan de behoeften. Het tweede kunstgrasveld was de oplossing voor dit probleem.
Secretaris Folker meldt:  ‘De gehele planning voor dit seizoen was afgestemd op dit nieuwe veld. Met name de trainingen komen nu in de verdrukking. Zolang het licht is, is het probleem er niet. Maar zodra de duisternis invalt, moet gestopt worden en uitgeweken worden naar de twee andere velden die dan al bezet zijn. Dit wordt dan inschikken en dat komt de trainingen niet ten goede’.

Eldenia heeft in het verleden wel eens gebruik gemaakt van de accommodatie van AZ 2000, maar vindt dit geen optie meer. De club heeft inmiddels ook de Arnhemse politiek het probleem voorgelegd.