Niels Kleijn droomt van Arnhem Cup

13 juni 2014 | Van onze AS-redactie

Niels Kleijn (20) staat zaterdag met Spero in de finale van het toernooi om de Arnhem Cup tegenover RKHVV. Ondanks het klasseverschil is de aanvaller uit Elst hoopvol. “RKHVV speelt vier klassen hoger, maar kansloos ben je nooit.”

 

Spero werd afgelopen seizoen kampioen in de vierde klasse van het zondagvoetbal en tijdens de winterstop won de ploeg van trainer Berry Arends het zaalvoetbaltoernooi om de Wintercup. In de finale was Spero te sterk voor hoofdklasser De Bataven. “Nu staan we ook nog in de finale van de Arnhem Cup”, zegt Niels Kleijn. “We kunnen dus trots zijn op wat we dit seizoen hebben gepresteerd. Dat staat los van het resultaat tegen RKHVV.”
Daarmee wil Kleijn niet zeggen dat Spero tegen de Huissense hoofdklasser niet voor de winst gaat. “Tegen een hoofdklasser hebben we niets te verliezen, maar net als in de halve finale tegen AVW ’66 gaan we voor de winst. Want ook al speelt RKHVV vier klassen hoger, kansloos ben je nooit. Maar we willen er ook van genieten en van leren. Het tempo zal een stuk hoger liggen dan we normaal gewend zijn.”

Volgens Kleijn leeft de wedstrijd tegen RKHVV enorm. “We zijn de afgelopen weken gewoon op dinsdag en donderdag blijven trainen. We kijken dus uit naar de finale. Daar sta je niet altijd in, maar we hebben natuurlijk ook niet ongelukkig geloot”, doelt Kleijn op de duels met de vijfdeklassers Elsweide (5-0) en De Paasberg (8-0) en vierdeklasser ESCA (3-0). “AVW ’66 was in de halve finale wel van een hoger niveau, maar ook toen kregen we maar één goal tegen en wonnen we met 2-1. Dat zegt wel iets.”

Een zege op RKHVV zou niet alleen voor Spero maar ook voor Kleijn een bekroning zijn op het toch al prachtige seizoen. De aanvaller miste geen competitieduel en had een grote inbreng bij het behalen van de titel. Zijn statistieken liegen er ook niet om. “Ik heb 15 keer gescoord en negen assists afgeleverd”, zegt Kleijn, die geen enkele training oversloeg. “Ten opzichte van het vorige seizoen heb ik me verbeterd. Toen scoorde ik 12 keer en had ik 5 of 6 assists. Tactisch ben ik ook vooruitgegaan, maar in de duels moet ik me nog wel verbeteren.”De finale tegen RKHVV is voor Kleijn weer een meetmoment. Net als voor Spero, dat met alleen spelers uit Elst de strijd met de Huissense hoofdklasser aangaat. “Dat is ook het mooie van deze club”, zegt Kleijn. “We blijven op donderdag na de training met zijn allen hangen en zijn een echt team. Wij combineren sfeer met presteren.”

Arnhem Cup
Kwartfinales

Uitslagen
Eldenia – De Bataven             0-1
De Paasberg – Spero             0-8
Bemmel – AVW ’66                2-3
Babberich – RKHVV                2-4

Halve finales
Spero – AVW ’66                    2-1
De Bataven – RKHVV              1-1 (RKHVV wns)

Programma
Finale

Zaterdag 14 juni, 19.30 uur. terrein Eendracht
Spero – RKHVV