Nicky Hofs vertrekt naar Willem II

30 januari 2013 | Van onze AS-redactie

Nicky Hofs vertrekt naar Willem II. Vitesse verhuurt de technisch begaafde middenvelder voor de rest van dit seizoen aan de Tilburgse club. Willem II speelt zondag tegen Feyenoord, waar Hofs vierenhalf jaar voor uitkwam.

Marc van Hintum, technisch manager van Willem II en oud-speler en oud-technisch directeur van Vitesse, is blij met de komst van de 29-jarige Hofs. “We wilden de selectie graag uitbreiden met een aanvallend ingestelde speler’, laat Van Hintum op de website van Willem II weten. ‘Nicky is een speler waarvan aanvallende impulsen uitgaan en die daarnaast ook zelf zijn doelpunten meepikt. Bovendien kan hij op verschillende posities uit de voeten. Met zijn kwaliteiten en ervaring is hij van meerwaarde in de selectie. Met zijn winnaarsmentaliteit zal hij zich zeker snel thuis voelen in de kleedkamer.’
Hofs is de tweede speler met een verleden bij Vitesse die rest van het seizoen uitkomt voor Willem II. Rechyer vleugelverdediger Tim Cornelisse, die van 2000 tot 2004 vier seizoenen bij Vitesse speelde, wordt gehuurd van FC twente.
Voor Hofs wordt Willem II zijn vierde club. Hij startte zijn voetballoopbaan in zijn geboortestad Arnhem bij Vitesse en verhuisde in 2004 naar Feyenoord. Na 4,5 seizoen in Rotterdam keerde hij terug in Arnhem om vervolgens in 2010 een avontuur bij AEL Limassol op Cyprus aan te gaan. In 2011 keerde hij voor de derde maal terug bij Vitesse, de club die hem nu voor de rest van dit seizoen verhuurd aan de Tricolores.

Bron: www.willem-ii.nl