Nicky Hofs terug in basis Vitesse

12 april 2012 | Van onze AS-redactie

Nicky Hofs keert terug in de basis van Vitesse, dat donderdagavond op bezoek gaat bij VVV Venlo. Hofs vervangt Giorgi Chanturia, die in de laatste wedstrijd, thuis tegen AZ, nog een basisplaats had.

Vitesse is met een vrijwel fitte selectiegroep naar Venlo afgereisd. Alleen verdediger Raio Piiroja is door een knieblessure niet beschikbaar.
Na de goede wedstrijd op zondag 1 april tegen AZ (2-2) kregen de spelers van Vitesse 3 dagen vrijaf. “Dat was de laatste mogelijkheid om de jongens een paar dagen vrij te geven”, zei trainer John van den Brom voor VitesseTV. “Het gaf de buitenslandse spelers ook de gelegenheid even terug te gaan naar huis als ze daar behoefte aan hadden.”
Het verstoorde de voorbereiding op het duel met VVV geenszins. Van den Brom: “Iedereen is fris teruggekeerd en hebben toen 3 dagen hard getraind. Vanaf tweede paasdag is de echte voorbereiding op VVV begonnen.”
Nicky Hofs neemt de plaats in van de woensdag 19 jaar geworden Chanturia. Het elftal dat AZ op 2-2 hield blijft verder ongewijzigd.
Vitesse is vol vertrouwen voor het duel met VVV, maar de degradatiekandidaat uit Venlo blijkt in eigen stadion echter een hele kluif. Ajax (2-2), PSV (3-3) en Feyenoord (2-1 verlies) verspeelden dit seizoen in Venlo al dure punten. Bovendien biedt de uitbalans van Vitesse ook geen al te grote zekerheid op een goed resultaat. Met vaak zeer defensief voetbal sprokkelde de ploeg van trainer John van den Brom 17 punten in 14 uitwedstrijden bijeen, maar daarin scoorde Vitesse slechts 12 keer.
Bij een overwinning op VVV vergroot Vitesse, de nummer 7 op de ranglijst, de voorsprong op NEC en RKC weer naar 5 punten. Dat brengt een plaats in de play-offs om Europees voetbal dan weer een flinke stap dichterbij.
Eindigt PSV dit seizoen niet bij de eerste 2 in de eredivisie, dan spelen de nummers 6 tot en met 9 in de play-offs. Wordt PSV alsnog kampioen of eindigt het als tweede, dan zijn de plaatsen in de play-offs voor de nummers 5 tot en met 8.
VVV Venlo – Vitesse begint donderdagavond om 20.00 uur. De scheidsrechter bij dit duel is Ruud Bossen.

Opstelling Vitesse: Velthuizen; Van der Struijk, Kashia, Kalas, Büttner; Van Ginkjel, Annan, Van der Heijden; Ibarra, Bony, Hofs.