Verlies Vitesse bij Newcastle United

30 juli 2016 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft zijn laatste oefenduel in de voorbereiding verloren. De ploeg van trainer Henk Fraser ging met 3-2 onderuit bij Newcastle United.  In St. James Park keek Vitesse bij rust tegen een 3-0 achterstand aan, maar na de hervatting gaven Nathan (foto) en Guram Kashia de nederlaag voor Vitesse een draaglijker aanzien.

Newcastle United, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League, kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Na een schot van Ritchie verdween de bal via het been van Kelvin Leerdam achter doelman Eloy Room in het doel: 1-0. Via Gayle en een kopbal van Colback bepaalde de thuisploeg de ruststand op 3-0.
Na de hervatting beet Vitesse meer van zich af. Na een corner van Kasuke Ota tikte Nathan de bal van dichtbij binnen (3-1) en na een kwartier zorgde Guram Kashia na een vrije trap van Lewis baker met een harde knal voor 3-2. Meteen na de tweede Arnhemse treffer verscheen Ricky van Wolfswinkel in het veld voor Yuning Zhang. Ook Newcastle United, met Daryl Janmaat en Vurnon Anita in de basis, wisselde daarna veelvuldig. In de stand kwam echter geen verandering meer.

Trainer Henk Fraser van Vitesse had Navarone Foor buiten de ploeg gelaten, maar de van NEC overgekomen speler kwam meteen na de hervatting in het veld voor Valeri Qazaishvili. Mogelijk houdt Fraser rekening met een vertrek van ‘Vako’. Met het inbrengen van Foor kwam er meer dreiging in het spel van Vitesse, dat in Newcastle een veel betere tweede dan eerste helft speelde. 

Voor Vitesse was dit de laatste wedstrijd in de voorbereiding. De formatie van trainer Henk Fraser begint zaterdag aan de competitie met een uitwedstrijd tegen Willem II in Tilburg. Newcastle United begint een dag eerder. In het Championship staat vrijdag een uitwedstrijd tegen Fulham op het programma.

Opstelling Vitesse: Room;  Leerdam (71. Lelieveld), Kashia, Kruiswijk, Ota; Nakamba, Qazaishvili (46. Foor), Baker; Rashica, Zhang (62. Van Wolfswinkel), Nathan (71. Van Bergen).

* Foto boven : Nathan, hier op archieffoto, zorgde voor de eerste treffer van Vitesse (Foto: Wil Kuijpers Fotografie)