Nek-aan-nekrace VVO en SML duurt voort

21 maart 2016 | Van onze AS-redactie

De titelstrijd in de vierde klasse F van het zondagvoetbal blijft een nek-aan-nekrace tussen VVO en SML. VVO won zondag op het eigen sportpark De Pinkenberg in Rozendaal heel eenvoudig van degradatiekandidaat SDOO: 3-0. SML had het thuis een stuk lastiger met het Oosterbeekse OVC ’85: 1-0.

mike-angenentVVO, dat aantrad zonder de geschorste Ramon van Steenbergen, had weinig moeite met SDOO. Selim Guzelyurt en topscorer Marco Corba zorgden voor een 2-0 ruststand. Na de hervatting bepaalde Berni van Vloten de eindstand op 3-0. Met het oog op het zware paasprogramma haalde trainer Maik Angenent (foto) uit voorzorg Corba en Jillert Krikke eerder naar de kant. De Velpse ploeg speelt op paaszaterdag uit tegen HAVO en op paasmaandag thuis tegen Driel.

smlSML had het zondag beduidend lastiger. Tegen het stugge OVC ’85 scoorde Rafik Elmalki, tussentijds overgekomen het het ter ziele gegane AFC Arnhem, voor de enige treffer. Kort voor rust verdween de bal na zijn van richting veranderde schot achter de Oosterbeekse keeper in het doel: 1-0.
SML is in 4F koploper met 45 punten uit 19 duels. VVO volgt met 44 punten, maar kwam pas 18 keer in actie. Op zondag 8 mei, op de voorlaatste speeldag treffen beide ploegen elkaar op het Arnhemse sportpark De Bakenberg, de thuishaven van SML.

Veluwezoom1In de onderste regionen lijken de kansen op klassebehoud voor Veluwezoom zo goed als verdwenen. De Velpse formatie verloor de uitwedstrijd bij mededegradatiekandidaat RVW met 3-2. Veluwezoom nam nog wel twee keer de leiding door treffers van Pascal Donderwinkel (0-1) en de van AFC Arnhem overgekomen Omid Hassani. Hij benutte na rust een strafschop (1-2). Die voorsprong kon Veluwezoom in de slotfase niet vasthouden verspeelde vlak voor tijd zelfs nog een punt: 3-2.
EendrachtEendracht won eindelijk weer eens. De ploeg van trainer Marlon Keizer had aan een doelpunt van Randell Tacke genoeg aan een overwinning op HAVO: 1-0. Door de zege passeerde Eendracht (elfde met 13 uit 19) het Heterense SDOO (twaalfde met 12 uit 19) op de ranglijst. Beide ploegen staan nu op plaatsen die aan het einde van het seizoen verplichten tot het spelen van nacompetitie. RVW (10 uit 19) en Veluwezoom (6 uit 20) nemen de directe degradatieplaatsen in.

Programma titelkandidaten VVO en SML
Zaterdag 26 maart
HAVO – VVO (17.00 uur)
Maandag 28 maart
VVO – Driel (14.00 uur)
RVW – SML (14.30 uur)
Zondag 3 april
VVO – Eendracht
HAVO – SML
Zondag 10 april
RVW – VVO
SML – Eendracht
Zondag 24 april
VVO – Angeren
SML – OSC
Zondag 1 mei
Jonge Kracht – VVO
Driel – SML
Zondag 8 mei
SML – VVO
Maandag 16 mei
VVO – OSC
SDOO – SML