Neemt Eendracht voorschot op titel?

21 november 2014 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde de tiende speelronde op het programma. In de vijfde klasse F kan koploper Eendracht zondag de voorsprong op naaste concurrent SDOO vergroten tot acht punten. De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Derde klasse A
DVOV – Excelsior Z

Na twee gelijke spelen en zeven nederlagen krijgt DVOV zaterdagmiddag een uitgelezen kans zijn eerste zege van het seizoen te boeken. De nummer laatst op de ranglijst krijgt namelijk bezoek van Excelsior Zetten, dat met 4 punten uit 9 duels nauwelijks beter presteert dan de Velpse ploeg.DVOV en Excelsior Zetten zullen zich in eerste instantie richten op Oranje Blauw, met 7 uit 9 de nummer drie van onderen. SKV, dat met 11 uit 9 op de ‘veilige’ tiende plaats staat, is al bijna uit het zicht van de twee zwakste ploegen uit 3A verdwenen.
Prognose: 1-1.

Zondagvoetbal
Vierde klasse D
Westervoort – Sprinkhanen

Onder leiding van de nieuwe trainer Pim Scholten blijkt Westervoort, winnaar van de eerste periodetitel, dit seizoen maar moeilijk te verslaan. De Liemerse formatie is in 4D als enige ploeg nog ongeslagen en gaat met 21 punten uit 9 duels aan kop. GWVV volgt op 3 punten achterstand.
Westervoort scoorde al 27 doelpunten en is daarmee met Loil de productiefste ploeg. Sprinkhanen, dat zondag op bezoek komt in Westervoort, beschikt met 24 gescoorde treffers ook over een gevaarlijke aanval. De ploeg uit Nieuw-Dijk blijft in puntenaantal echter ver achter bij Westervoort. Sprinkhanen staat in 5D met 13 uit 9 op een zevende plaats en verloor twee van de vier uitwedstrijden.
Prognose: 3-1.

Vierde klasse F
Arnhemse Boys – OVC ’85

Na het gelijkspel (2-2) bij nummer laatst Uchta kan Arnhemse Boys zich niet opnieuw een misstap veroorloven. De achterstand van de ploeg van trainer Patrick Baltus (foto) op koploper ONA ’53 bedraagt inmiddels al 6 punten.
Arnhemse Boys liet zich in het na strafschoppen verloren bekerduel bij Woezik (stand na 90 minuten: 3-3) van zijn beste kant zien. Dat duel van afgelopen zondag heeft zeker voor wat meer zelfvertrouwen gezorgd bij Arnhemse Boys, dat in 4F met 18 punten uit 9 wedstrijden op een tweede plaats staat.

Tegenstander OVC ’85 komt dit seizoen maar moeilijk tot winst. De formatie van trainer Peter van den Borden won pas eenmaal en staat met 8 uit 9 in de onderste regionen. De Oosterbekers hebben vooral moeite een voorsprong over de streep te trekken. In de laatste twee competitieduels kostte OVC ’85 dat 4 punten. Bij GVA verspeelde OVC ’85 in blessuretijd een 2-0 voorsprong (2-2) en thuis tegen Veluwezoom werd het ook al gelijk (4-4) na een 4-2 voorsprong.
Voor beide ploegen staan er grote belangen op het spel en het zal op sportpark de Schuytgraaf ongetwijfeld een hele zondagmiddag worden.
Prognose: 3-2.

Vijfde klasse F
Eendracht – SDOO

Trainer Marlon Keizer (foto, rechts) van Eendracht wilde dit seizoen met zijn ploeg ‘meedoen om de titel’. Zondag kan de Arnhemse formatie, koploper met 22 punten uit 8 duels, echter al voorzichtig een voorschot op het kampioenschap nemen. Bij winst in de thuiswedstrijd tegen SDOO vergroot Eendracht de voorsprong op de directe concurrent uit Heteren tot 8 punten.
Vooralsnog is Eendracht in de vijfde klasse F onaantastbaar. De doelcijfers van 38-11 spreken boekdelen. De blauwhemden wonnen zeven van de acht gespeelde wedstrijden en alleen Valburg slaagde erin de ploeg van trainer Marlon Keizer twee punten afhandig te maken door Eendracht in Arnhem op 1-1 te houden.
SDOO, de nummer twee op de ranglijst met 17 uit 8, kan de competitie weer spannend maken door een zege, maar de kans daarop lijkt niet groot.
Prognose: 4-1.

SC Oranje – Arnhemia
In de Arnhemse derby in 5F tussen SC Oranje en Arnhemia staat er zondag vooral prestige op het spel. Met respectievelijk 8 en 7 punten uit 8 duels nemen beide ploegen een zeer bescheiden positie in op de ranglijst van 5F.
SC Oranje, dit seizoen geleid door trainer Raymond Hofs, won dit seizoen twee duels en deed dat in beide gevallen op eigen veld. Arnhemia verloor drie van zijn vier uitwedstrijden, maar de enige driepunter op vreemde bodem was wel een knappe zege: 3-2 winst bij Elistha. Tegen de ploeg uit Elst leed Oranje juist zijn enige thuisnederlaag: 2-6.
Prognose: 2-1.