Nederlands succes in Windmill Cup

17 juli 2013 | Van onze AS-redactie

Judith van Kessel (12) uit Beusichem en Isolde Jong (14) uit Capelle aan den IJssel hebben zich dinsdag in het enkelspel als enige Nederlandse speelsters geplaatst voor de derde ronde van het tennistoernooi om de Windmill Cup.

De tweede dag van het hoofdtoernooi van de Windmill Cup op het prachtige complex van TV Beekhuizen in Velp werd gekenmerkt door zomerhitte en lange partijen. Driesetters vergden een grote inspanning van de spelers en speelsters, en veel geduld van degenen die op het begin van hun wedstrijd moesten wachten.
Enkele Nederlandse speelsters deden vandaag goede zaken. Toptalenten Isolde de Jong uit Capelle aan de IJssel en Judith van Kessel uit Beusichem wonnen beide hun wedstrijd en voegden zich bij de laatste 16. Van Kessel won van de Columbiaanse Emiliana Arango (7-5, 6-2). De Jong was ook in twee sets te sterk voor de Duitse Anastazja Rosnowska: 6-3, 6-1. Ook de Zuid-Afrikaanse Lee Barnard, een groot talent, bereikte de volgende ronde van het enkeltoernooi.
In die derde ronde staat Van Kessel tegenover diezelfde Barnard, De Jong treft de als eerste geplaatste Russische Amina Anshba.
Qualifier Margot Verbeet uit het Gelderse Horssen sneuvelde maandag in de eerste ronde tegen Astrid Wanja Brune Olsen. Verbeet won nog wel de eerste set, maar verloor in de tweede de tiebreak (9-7), waarna de Noorse de partij in de derde set afmaakte: 4-6, 7-6, 6-2.

Bij de jongens kunnen zich in het enkelspel ook nog twee Nederlander plaatsen bij de laatste zestien. Woensdag (vandaag) speelt Igor Straatsma (Zeewolde) nog een partij uit de tweede ronde tegen de als negende geplaatste Roemeen Marian Prajescu. Ronetto van Tilburg uit Arnemuiden stuit op Bogdan Pavel.

Op woensdag (vandaag) vervolgt het toernooi vanaf 09.00 uur met wedstrijden (enkel, dubbel en verliezersronde). Eén voor woensdag geplande enkelpartij is een dag verschoven, omdat de vader van deze Thaise deelnemer op donderdag in Nederland arriveert. Ook dat kenmerkt de Windmill Cup, waar topsport en gemoedelijkheid hand in hand gaan. Zo wordt in menig gastgezin ’s ochtends vroeg rijst of pasta gekookt om de spelers en speelsters weer klaar te stomen voor wedstrijden op het hoogste niveau.