Nederlaag Swift bij Bevo: 37-29

19 maart 2011 | Van onze AS-redactie

De handballers van Swift hebben zaterdag in de tweede ronde van de nacompetitie in de degradatiegroep met 37-29 verloren bij Eurotech Bevo.

Het was een slechte dag voor Swift, omdat de grootste concurrent Loreal verrassend met 25-23 won bij HARO. Loreal is met 3 punten naast Swift gekomen.
In Panningen leidde Bevo bij rust met 20-14. Kort voor het verstrijken van de eerste helft leek de wedstrijd uit de hand te lopen. Het incident leverde Bevo-speler Dirk Peeters rood op. De aanleiding was een overtreding van Sahbi Jamai waar de Bevo-spelers nogal heftig op reageerden.
De wedstrijd begon in moordend hoog tempo. Na 10 minuten was de tussenstand al 8-8. Swift zat goed in de wedstrijd en Bevo wist zich geen raad in hun 5-1 dekking en de aanvalspatronen van Swift. Na 11 minuten wijzigde Bevo zijn dekkingsopstelling in 6-0. Vanaf dat moment stokte de aanval van Swift doordat de schutters vanuit de tweede lijn niet goed in de wedstrijd zaten. Bevo wist een gat te slaan en liep voor rust weg naar 20-14.
Na rust bleef de voorsprong van Bevo gehandhaafd en kon Swift niet echt dichterbij komen. In de dekking kon de ploeg de gehele wedstrijd geen vuist maken tegen het snelle en gevarieerde spel van Bevo. Opvallende spelers bij de Arnhemmers waren aanvallend Jeff de Quay (foto) en na rust Pascal Lucassen.
Swifttrainer Johann Peters: “De degradatiepoule ligt weer helemaal open. We hebben alls nog in eigen hand. Voorwaarde is wel dat er wedstrijden gewonnen moeten worden. Waaronder de cruciale wedstrijd van volgende week in Venlo tegen Loreal.”

Scores Swift: Guido Snijder 6, Jeff de Quay 5, Wouter Beke 5, Dario Polman 4, Pascal Lucassen 4, Sahbi Jamai 2, Lex ten Velde 2, Jop Sinkeldam 1.

Tweede ronde degradatiegroep:
Bevo-Swift       39-27
HAR0-Loreal   23-25

Stand:
1. Bevo      2-8
2. HARO    2-4
3. Swift      2-3
4. Loreal   2-3