Narin Moerlie: ‘Het was schandalig’

25 april 2011 | Van onze AS-redactie

Het voetbalduel Dierense Boys–De Paasberg (5F, gestaakt bij 2-1) ontaardde zaterdag in een complete veldslag, waarin ook het publiek zich niet onbetuigd liet. Voorzitter Narin Moerlie van De Paasberg is er nog kapot van. De AS-redactie sprak met hem.

Hoe kijk je na twee nachten slapen terug op wat er is gebeurd?
Narin Moerlie: “Het was een schandalige vertoning. Dit hoort niet op een sportveld thuis. Dat er 2 spelers een rode kaart krijgen, dat kan. Maar wat er daarna gebeurde, kan dus niet. Ik ben er nog steeds doodziek van.”

Heb je al enig inzicht hoe het zover heeft kunnen komen?
“Nadat de scheidsrechter een speler van Dierense Boys (Joey Wernke, red.) en van ons, Melvin Versteegen, rood had gegeven, wilde de speler van Dierense Boys niet van het veld. Met hulp van een paar man leek dat toch te lukken. Melvin is toen nog naar die speler toegestapt en wilde hem een hand geven. Vervolgens kwam er iemand vanuit het publiek, vanachter het doel, het veld op en sloeg Melvin neer. Toen zijn er ook spelers van ons bijgekomen, waarna nog meer mensen van Dierense Boys, die achter het doel stonden, het veld opkwamen. Het publiek van De Paasberg zat op de tribune en een deel daarvan is toen ook het veld op gerend.”

Het was niet meer te stoppen?
“Wat je in dit soort situaties ziet, is dat bijvoorbeeld een vader het veld opkomt als zijn zoon in elkaar wordt geslagen. Dat leidt dan tot een kettingreactie. Wat er door mensen van De Paasberg is gedaan, valt niet goed te praten, maar het één is het gevolg van het ander. Beide partijen zijn schuldig.”

Gezien de reacties op het slagveld beseft niet iedereen de ernst van de situatie.
“In ons elftal lopen bijna allemaal jongens van 18 en 19 jaar. Daarvan heeft nog niet iedereen in de gaten waar het uiteindelijk om draait. Winnen is belangrijk, maar het is een spel en het gaat vooral om plezier. Met vechtpartijen beschadig je de hele club. Sportief ging het juist goed en ook na verlies bij Dierense Boys hadden we nog alle kansen op de nacompetitie.”

Vrezen jullie punten in mindering?
“Dat zou best kunnen, maar dat beslist de tuchtcommissie.”

Het woord is aan het bestuur van De Paasberg.
“Wij komen dinsdag bij elkaar en dan gaan we alles op een rij zetten. Het is duidelijk dat wij het hier als bestuur niet voor doen en ik weet zeker dat ik namens alle bestuursleden spreek. Zo willen wij niet in het nieuws komen. Ik sluit niet uit dat dit voor individuele personen grote gevolgen heeft. Dit mag nooit meer gebeuren.”