Nacompetitie: Presikhaaf – SC Joure

12 mei 2013 | Van onze AS-redactie

Presikhaaf speelt in de halve finale van de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse tegen SC Joure. De ploeg van trainer Dennis van Beukering speelt zaterdag 18 mei eerst thuis. Op maandag 20 mei, tweede pinksterdag, is de return.

SC Joure eindigde in de eerste klasse F op een vierde plaats in de eindstand. Op basis van die hoge klassering neemt de Friese ploeg deel aan de nacompetitie. In 1F behaalde FVC de titel.
Komt Presikhaaf de eerste ronde door, dan speelt het in de finale tegen de winnaar van het tweeluik Hoogeveen – SC Erica. Die wedstrijden worden gespeeld op donderdag 23 mei en zondag 26 mei. De winnaar promoveert naar de hoofdklasse.
In de eerste klasse E kwam Presikhaaf zondag in Wijchen tegen AWC door treffers van Roël Fernand en Shapoul Ali op een 2-0 voorsprong. De Arnhemse ploeg, gehavend door het ontbreken van een aantal basisspelers, kon de laatste competitiewedstrijd toch niet winnend afsluiten. Nog voor rust stelde AWC orde op zaken (3-2), waarna de thuisploeg na de pauze nog driemaal scoorde: 6-2.

Rheden was na de resultaten van afgelopen donderdag al veilig en wilde er thuis tegen koploper Alverna nog iets moois van maken. Dat lukte echter niet, ook al had Rheden in de openingsfase nog enkele mogelijkheden.
Alverna scoorde in de 17e minuut 0-1 en toen de bezoekers in de laatste zes minuten voor rust nog drie keer scoorden, kon Alverna de titel in de eerste klasse E niet meer ontgaan. Na de 0-4 ruststand was er voor de ploeg van trainer Bram van Aken in de tweede helft geen eer meer te behalen.
De forse nederlaag kwam aan bij Rheden, maar de jonge ploeg van trainer Bram van Aken kan terugkijken op een geslaagd seizoen.

Alverna pakte in 1E de titel, SC Enschede en Stevo degradeerden naar de tweede klasse. Presikhaaf, Silvolde en Germania spelen nacompetitie om een plek in de hoofdklasse. Bemmel en SDOUC spelen nacompetitie voor klassenbehoud.

Uitslagen Eerste klasse E
Rheden – Alverna               0-6
AWC – Presikhaaf               6-2
Babberich – Glanerbrug      2-1
Germani – Achilles ’12       1-3
Silvolde – SDOUC               7-1
Stevo – Bemmel                 2-1
SC Enschede – TVC ’28      2-3