Nacompetitie nadert ontknoping

25 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Blijft RKHVV ook na vandaag in de race om promotie naar de topklasse? En plaatst AFC Arnhem zich voor de finale om een plek in de hoofdklasse. En wat doen VVO, Arnhemse Boys en OVC ’85? De nacompetitie nadert zijn ontknoping.

RKHVV strijdt in Meppel tegen MSC om het klasseperiodekampioenschap van de hoofdklasse C. Beide ploegen wonnen van Rohda Raalte (MSC met 2-0, RKHVV met 3-1), waardoor bij MSC – RKHVV gesproken kan worden van een ‘finale’. MSC heeft al aan een gelijkspel genoeg, omdat het in de eindrangschikking boven RKHVV (vijfde) als tweede eindigde achter kampioen Sneek.
De ploeg van trainer Frans Koenen moet dus winnen om om verder te komen in de strijd om een plek in de topklasse. In Meppel is de Huissense formatie allerminst kansloos. Eerder dit seizoen won RKHVV met 2-1 in Meppel en ook het thuisduel eindigde in een Huissense zege (3-2).
De winnnaar van MSC Meppel – RKHVV speelt in de halve finale twee wedstrijden tegen topklasser HBS. De winnaar van dat duel treft in de finale de winnaar van de strijd tussen de klasseperiodekampioenen van de hoofdklasse A en B.

AFC Arnhem verdedigt in Hoogeveen een 2-0 voorsprong. Blijft de ploeg van trainer Dennis van Beukering overeind, dan volgt nog een finale over twee wedstrijden tegen de winnaar van het duel Rigtersbleek – SVBO.
Zie ook: AFC Arnhem zet eerste stap (klik hier)

VVO werkt op tweede pinksterdag op het eigen sportpark De Pinkenberg het eerste finaleduel af met Lochem. Zondag 31 mei volgt de return. De winnaar van deze tweestrijd speelt volgend seizoen derde klasse. Voor VVO zou dat klassebehoud betekenen, voor Lochem promotie.
Alle jeugdspelers die maandag in VVO-shirt naar De Pinkenberg komen om de Velpse ploeg aan te moedigen, krijgen gratis frites en frisdrank. 
Zie ook: VVO klaaar voor finale nacompetitie (klik hier)

Arnhemse Boys kan tweede pinksterdag een eerste stap zetten op weg naar promotie naar de derde klasse. DVOL is op sportcomplex De Schuytgraaf in de finale de tegenstander. Zondag 31 mei is in Lent de return.
Zie ook: Arnhemse Boys treft in finale DVOL (klik hier)

OVC ’85 kan thuis het karwei tegen Elistha maken. De uitwedstrijd in Elst eindigde op 17 mei in een 5-3 zege voor de Oosterbekers, die dus dicht bij handhaving in de vierde klasse zijn.

Programma regionale clubs op tweede pinksterdag
14.00 uur: MSC Meppel – RKHVV (beslissend duel om klasseperiodekampioenschap)
14.30 uur: Hoogeveen – AFC Arnhem (tweede halve finaleduel om plek in hoofdklasse)
14.00 uur: VVO – Lochem (eerste finaleduel om plek in derde klasse)
14.30 uur: Arnhemse Boys – DVOL  (eerste finaleduel om plek in derde klasse)
14.00 uur: OVC ’85 – Elistha (tweede finaleduel om plek in vierde klasse)
14.00 uur: Worth Rheden – WVW (tweede finaleduel om plek in vierde klasse)