Nacompetitie lonkt voor MASV

19 april 2017 | Van onze AS-redactie

MASV houdt in de vierde klasse F van het zondagvoetbal uitzicht op een plek in de nacompetitie. Maandag won de ploeg van trainer Jhon van Beukering de beladen thuiswedstrijd tegen Driel met 4-1. Bij rust leidde de Arnhemse ploeg al met 3-0.

De thuisploeg kwam al snel op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Marc Comans en Angelo Siep. Voor rust besliste gooide Danny Hessing de wedstrijd al in het slot: 3-0. Driel probeerde het na de hervatting nog wel, maar via een snelle tegenstoot zorgde weer Siep voor 4-0. Driel redde kort voor tijd nog wel de eer, maar voor MASV was de buit toen al lang binnen.
Met nog vier duels voor de boeg twijfelt in 4F geen mens meer aan het kampioenschap voor HAVO, dat met 56 punten uit 22 duels een riante voorsprong heeft op Driel (49 uit 22). MASV volgt met 44 uit 22, DVOL is met 42 uit 22 vierde. Daaronder valt een gat, want GVA en Arnhemse Boys, dat maandag tegen DVOL voor de zevende keer dit seizoen een thuiswedstrijd verloor (0-2), delen de vijfde plek met 35 punten uit 22 wedstrijden.

In 4F pakte OVC ’85 de eerste periodetitel, de tweede ging naar HAVO. In de derde periode gaat HAVO met 15 uit 5 aan kop, maar dat is dus niet meer van belang. Driel heeft met 12 uit 5 daarin de beste papieren. GVA, OVC ’85 en DVOL volgen met 10 uit 5.
Gaat de derde en laatste periodetitel naar Driel, dan neemt het hoogst geƫindigde team in de totaalstand die nog niet in het bezit is van een periodetitel de tweede periode over van HAVO. Dat is op dit moment dus MASV, dat DVOL op twee punten achterstand als enige concurrent heeft. Kortom, de nacompetitie lonkt voor de Arnhemse club, ondanks een turbulent seizoen. Maar na het tumultueuze en gestaakte duel bij Driel, de langdurige schorsingen van doelman Raymond van Driel en Romario van Beek, het ontslag van trainer Marcel Gerrist en de aftrek van vier punten na het opstellen van twee niet-gerechtigde spelers, kan de ploeg van de nieuwe trainer Jhon van Beukering (foto) het seizoen nog steeds met promotie naar de derde klasse bekronen. En hoe je dan een feestje moet vieren, hoef je bij MASV niemand te leren.

Klik hier voor de uitslagen.

* Foto geheel boven: Moussa Hamdaoui (8) van MASV krijgt een grote kans, maar doelman Danny Weijman zal redding brengen. (Foto: Nico Kooij)
* ook onderstaande foto ’s zijn van Nico Kooij.


Doelman Danny Weijman van Driel heeft de bal klem. De kans voor Moussa Hamdaoui is verloren gegaan.


Nicky Hofs, die door vele absenties zijn opwachting in de hoofdmacht van MASV maakte, wordt niet bereikt.


Danny Hessing legt aan voor de derde treffer van MASV en beslist daarmee de wedstrijd.


De felicitaties zijn voor Danny Hessing (20).


Een luchtduel voor het doel van Driel.


Tweevoudig doelpuntenmaker Angelo Siep (rechts) in duel met een Drielse verdediger.