Nacompetitie komt binnen bereik ESA

9 april 2011 | Van onze AS-redactie

ESA heeft in 3A van het zaterdagvoetbal prima zaken gedaan. De Arnhemse ploeg won bij Alverna (1-4) en zag SKV en Excelsior Z, naaste concurrenten voor een plek in de nacompetitie, tegen elkaar gelijkspelen (1-1).

ESA was bij Alverna oppermachtig, maar pas in de laatste minuut voor rust kwam de ploeg van het trainersduo Dick van Kleef/Marcel Omvlee op voorsprong. Mitch Legerstee was de maker van de Arnhemse treffer.
“We kregen kansen, maar hadden geen geluk bij de afronding”, zei Van Kleef na afloop. “Alverna verdedigde stug en stond met heel veel spelers bij het eigen strafschopgebied. Met counters probeerde Alverna ons te verrassen en dan moet je heel attent blijven.”
De intikker van Legerstee werkte bevrijdend voor ESA. Vlak na rust verdubbelde Teis Bakker met een volley de marge: 0-2. Halverwege de tweede helft beslisten Dheni Vodegel en Dennis van Ginkel binnen een minuut de wedstrijd: 0-4. De treffer van Van Ginkel was uiterst fraai. Hij volleerde de bal in de kruising. Na de 0-4 deed Alverna meteen wat terug (1-4), maar kansen gaf ESA daarna niet meer weg.
“Een plek in de nacompetitie is nu binnen bereik”, zei Van Kleef. “We staan tweede in de tweede periode achter Lunteren, dat al een periodetitel heeft. En in de algehele rangschikking is onze voorsprong op SKV, de nummer 4, nu gegroeid tot 5 punten. Waarschijnlijk geeft de derde plek ook recht op nacompetitie.”
Lunteren greep zaterdag de titel in 3A door een gelijkspel tegen Uni VV (1-1). ESA brengt zaterdag een bezoek aan de kampioen.

Uitslagen derde klasse A
Alverna – ESA                        1-4
SDS’55 – Elsweide                 3-3
Uni VV – Lunteren                 1-1
Brakkenstein – De Treffers  4-4  
SKV – Excelsior Z                  1-1