Nacompetitie: ESCA of AZ 2000?

6 mei 2011 | Van onze AS-redactie

Wordt het AZ 2000? Of toch ESCA? AZ 2000 heeft uit bij SC Oranje aan 1 punt genoeg voor een plek in de nacompetitie van 4A (zaterdag). ESCA moet thuis winnen van Germania. De AS-redactie blikte vooruit met Bart Dopper (ESCA) en Wesley van Londen (AZ 2000).

Wat verwacht je van je eigen wedstrijd?
Wesley van Londen: “Wij hebben natuurlijk genoeg aan een punt. De thuiswedstrijd verloren wij tegen SC Oranje met 1-4, maar daarin waren wij zeker niet de mindere ploeg. Ik heb een goed gevoel bij de wedstrijd van zaterdag.”
Bart Dopper: “Normaal gesproken moeten wij gemakkelijk van Germania winnen. We zijn kwalitatief beter. Germania staat laatste en speelt nergens meer voor. maar het is geen ploeg die met enorm grote cijfers verliest. We zullen dus scherp moeten zijn.”

Hoe zie je de wedstrijd van jullie concurrent?
Van Londen: “Germania staat stijf onderaan. ESCA gaat zeker winnen en waarschijnlijk zelfs met grote cijfers. Ik verwacht geen wonderen.”
Dopper: “SC Oranje wint van AZ 2000. Ze hebben een veel betere ploeg. De focus ligt echter op onze eigen wedstrijd. Die moeten we winnen. Wij hebben nu eenmaal geen invloed op de concurrentie.”

Zal er nog sprake zijn van matswerk bij SC Oranje-AZ 2000?
Van Londen: “Absoluut niet. Bijna iedereen van ons elftal heeft een verleden bij SC Oranje. Er wordt ons niks gegund. Het is eerder haat en nijd. We moeten vol aan de bak. Ik verwacht ook dat SC Oranje liever tegen ESCA speelt in de nacompetitie dan tegen ons.”
Dopper: “Nee, daar geloof ik niet zo in. Ik heb vernomen dat de spelers van beide teams elkaar goed kennen en dat zou volgens mij alleen maar een drive kunnen zijn om je tegenover elkaar te bewijzen. SC Oranje zal z’n sportieve plicht dus willen voldoen.”

Heeft jullie ploeg iets te zoeken in de nacompetitie en volgend jaar wellicht in de derde klasse?
Van Londen: “Als DVE Trajanus niet uit de competitie was gehaald, dan waren we niet eens in aanmerking gekomen voor een plek in de nacompetitie. Volgend jaar komt er wel versterking bij. Mocht het zover komen dan zien we het wel.”
Dopper: “In de nacompetitie hebben wij absoluut kansen. Helemaal als onze spits Tim Houweling weer fit is. Het zou een mooi afscheid zijn voor onze trainer Binnie Klaver. De derde klasse is misschien iets te veel van het goede. We missen ervaren spelers.”

* Op de foto op de homepage scoort Bob van Zomeren van AZ 2000 in het onderlinge duel met ESCA op zaterdag 23 april de 2-0. Doelman Bart Dopper is kansloos. Het zou uiteindelijk 5-0 worden.