MTB-Cup: weer zege Van den Heuvel

19 juni 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Nick van den Heuvel is zondag winnaar geworden van de derde wedstrijd in de Holland MTB Cup. De 30-jarige Arnhemmer bleef in Oosterbeek Patrick de Laat (Berlicum) en Bas de Bruin (Uithoorn) voor.

Maar liefst 166 mountainbikers verschenen aan de start in de 75-minuten race bij de mannen. Van den Heuvel was, net als 3 wekene geleden op stadspark Klarenbeek in Arnhem, de sterkste. en opnieuw was Van den Heuvel in dit sterke deelnemersveld maar wat blij met zijn zege.
Van den Heuvel ging er in de eerste ronde al vandoor met Patrick de Laat. “Halverwege zijn we weg gereden uit de kopgroep met daarin Bas de Bruin, Maikel Govaerts en Jorg Prins”, sprak Van den Heuvel, die in de laatste ronde versnelde op een steile klim, waarna hij solo naar de winst reed. Patrick de Laat moest op 20 seconden van de  winnaar genoegen nemen met de tweede plaats.
In het algemeen klassement ligt De Laat nog 12 seconden op Van den Heuvel voor. De laatste Holland MTB Cup wedstrijd wordt op 4 september gehouden in Lunteren. Daar moet Van den Heuvel die 12 seconden op de De Laat goedmaken voor de eindzege.