Mooi afscheid van spelers Oost-Arnhem

2 juni 2015 | Van onze AS-redactie

Het laatste duel van Oost-Arnhem stond zaterdag in het teken van het afscheid van teammanager Wesley ten Broek en de speelsters Minke de Jager en Paulien Wagenvoort. De korfbalkampioen deed dat met een zege op Sparta: 21-18.

Oost-Arnhem pakte twee weken geleden al de veldtitel in de overgangsklasse A. Een mooier moment om afscheid te nemen is er niet. “Ik ben begonnen met een kampioenschap en geëindigd met een kampioenschap”, vertelde Wesley ten Broek, die vier seizoenen teammanager was. ”Ik heb heb in die jaren mooie momenten beleefd, maar ook minder leuke periodes. Gelukkig zijn we die te boven gekomen. Twee keer hebben we ook een beslissingswedstrijd gespeeld tegen degradatie en beide gewonnen. Dat waren wel wedstrijden, hoor. Het is in die vier jaren in ieder geval nooit saai geweest.”

In het laatste competitieduel met Sparta bleven Linda Eijkhout en Nynke Lokhorst met blessures aan de kant en dat betekende dat Robin Hooymans in de basis mocht starten. Hooymans zette Oost-Arnhem in de 3e minuut op voorsprong, waarna Rick Verdouw eruim een minuut later via een benutte strafworp de stand naar 2-0 tilde.
Het was voor Oost-Arnhem het gewenste scenario, want de kampioen wilde de punten ook in dit laatste duel in eigen huis houden. De ploeg van trainer Ron Steenbergen bleef daarna goed korfballen, hield druk op de tegenstander en leidde via 10-5 bij rust met 13-8.

Na de hervatting behield de thuisploeg die voorsprong, maar na 19-12, twaalf minuten voor tijd, verdween de scherpte in het Arnhemse spel. Sparta profiteerde en scoorde vier keer op rij: 19-16. Nadat Dian Ligt met haar eerste treffer de stand op 20-16 had gezet, gunde trainer Ron Steenbergen Minke de Jager en Paulien Wagenvoort een publiekswissel. Beiden speelden hun laatste wedstrijd voor de hoofdmacht van Oost-Arnhem.Het laatste doelpunt werd gemaakt door de talentvolle 18-jarige Bas van de Pijpekamp. Hij sluit in het nieuwe seizoen aan bij de selectie van Oost-Arnhem).
Met 25 punten uit 14 wedstrijden sloot Oost-Arnhem een geweldig veldseizoen af.

Oost-Arnhem, eerste aanval: Thijs Broenink 1 (54. Bas Broenink), Rick Verdouw 8, Robin Hooymans 2, Minke de Jager 1 (65. Anna van Molken).
Eerste verdediging: Bob Beenen 3, Jos Albers 3 (60. Bas van de Pijpekamp 1), Dian Ligt 1, Paulien Wagenvoort 1 (65. Malou Kop Jansen)