Monsterscore RKHVV in Arnhem Cup

9 mei 2017 | Van onze AS-redactie

RKHVV heeft dinsdag de halve finale bereikt van het toernooi om de Arnhem Cup. In een eenzijdig duel had de Huissense hoofdklasser geen enkele moeite met Elsweide. De Arnhemse doelman Roy Stam, die een uitstekende wedstrijd speelde, moest acht keer de gang naar het net maken: 8-0. Tony Soli scoorde vier doelpunten.

Elsweide kreeg in de openingsfase nog twee kansjes via Sahin Akbulut en Feridan Karaman. Die bleven onbenut, waarna RKHVV door een eigen treffer van Musti Hussein de leiding nam: 1-0. Jelmer Goedhart zette de hoofdklasser uit een strafschop op 2-0 en daarmee was het verzet van de Arnhemse vijfdeklasser gebroken. Tony Soli en Wessel van der Horst bepaalden de ruststand op 4-0.
Na de pauze was het de grote ‘Tony Soli-show’. De aanvoerder scoorde eerst een loepzuivere hattrick en legde vervolgens de bal panklaar voor Jordy Geilen, die de eindstand op het bord zette: 8-0.
Ondanks de grote nederlaag bleef Elsweide uiterst sportief strijden. De prima fluitende arbiter Maarten Holtus, geassisteerd door Patrick Baardman en Rob Oldenhave, hoefde geen gele kaarten te geven.

“We zijn hier met de gehele selectie naar toe gekomen om de kater van afgelopen zondag weg te spoelen”, zei trainer Frans Koenen van RKHVV na afloop. “De voorbereiding op zondag is hiermee begonnen, donderdag nog fanatiek trainen en dan moeten we er komende zondag staan.”
RKHVV verloor afgelopen zondag met 3-0 bij Heerenveen en moet zondag de thuiswedstrijd tegen tegen MSC winnen om zeker te zijn van nog een jaar hoofdklassevoetbal. Bij een gelijkspel of verlies is RKHVV afhankelijk van de resultaten van de concurrenten.

In het toernooi om de Arnhem Cup staan nu drie halve finalisten vast. Behalve RKHVV zijn dat VDZ en Duno. Donderdag 11 mei staat de laatste kwartfinale op het programma. MASV en en de zondagvoetballers van De Paasberg komen dan in actie.
Omdat Duno op dinsdag 16 mei moet uitkomen in de nacompetitie kan die dag de halve finale tegen VDZ niet worden gespeeld. Afhankelijk van het resultaat van Duno in die nacompetitie wordt Duno – VDZ vastgesteld op vrijdag 19 mei of dinsdag 23 mei.  

Arnhem Cup, kwartfinales
Dinsdag 25 april
OVC ’85 – VDZ                0-4
Dinsdag 2 mei
Duno – Eendracht         12-2
Dinsdag 9 mei
RKHVV – Elsweide         8-0

Programma
Kwartfinale (20.00 uur, terrein Eendracht)
Donderdag 11 mei
De Paasberg (zo) – MASV
Halve finales 
Donderdag 18 mei
RKHVV – winnaar MASV-De Paasberg
Vrijdag 19 mei of dinsdag 23 mei

Duno – VDZ
De finale is op maandag 5 juni (19.30 uur)