Monsterscore Oranje, AZ 2000 medekoploper

12 september 2010 | Van onze AS-redactie

SC Oranje haalde in de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal verwoestend uit bij Arnhemia: 0-11. De ploeg van Frank Koch deelt de kop met AZ 2000, dat won van EMM: 2-1.

Gemakkelijk ging het niet bij AZ 2000, want EMM bleek een stugge tegenstander te zijn. De eerste helft ging gelijk op, met weinig kansen voor beide goals. Na een peptalk van de trainers Henk Grotenbreg en Robbie Cooke en door twee wissels in de rust  – Ricardo Bijker voor Thijs van Doorn en Bob van Zomeren voor Tim Groenendijk –  speelde AZ 2000 in de tweede helft met meer diepgang en snelheid in de voorhoede.
Toch kreeg de ploeg na een kwartier eerst de 0-1 van EMM  om de oren. Maar onder aanvoering van uitblinker Ricardo Bijker stroopte AZ de mouwen op en sloeg hard terug. Door twee treffers van Bob van Zomeren, waarvan een uit een strafschop, pakten de Arnhemmers alsnog de volle winst.

Arnhemia – SC Oranje 0-11.
SC Oranje had geen kind aan Arnhemia, dat gewilloos naar de slachtbank werd geleid. Nayel Ben Ahmed was de grootste plaaggeest voor de defensie van de thuisclub, hij scoorde zeven keer. De andere treffers kwamen op naam van Lokwah San (2), Wijnand verweij en Halil.

Overige uitslagen 4A:
Oranje Blauw – Kesteren     1-2
Germania – Blauw Wit          4-2