Technisch directeur Mohammed Allach blijft tot de zomer van 2018 bij Vitesse

27 juli 2016 | Van onze AS-redactie

Mohammed Allach (foto), technisch directeur van Vitesse, zal zijn op 1 februari 2017 aflopende contract bij de Arnhemse club tot de zomer van 2018  verlengen. Dat melden Voetbal International en de Gelderlander. Allach trad op 1 oktober 2013 in dienst bij Vitesse.

Als opvolger van Ted van Leeuwen kreeg Allach bij zijn komst meteen te maken met de UEFA-regels van Financial Fair Play. Vitesse moest drastisch gaan bezuinigen, nadat de club in het seizoen 2012 – 2013 een verlies van 24,5 miljoen euro had geleden. Mede door de verkoop van Wilfried Bony en Marco van Ginkel bedroeg het verlies in het seizoen 2013 – 2014 ‘slechts’ 4,4 miljoen euro, maar een jaar later was dat weer opgelopen naar 10,5 miljoen euro. Met het Russische geld van clubeigenaar  Alexander Chigirinskiy werden die tekorten gedekt. Overigens is in dat laatste cijfer de transfersom die Vitesse voor Davy Pröpper van PSV ontving, nog niet meegerekend, omdat de middenvelder pas na 30 juni 2015 werd getransfereerd.

vitesseAllach begon al kort na zijn komst met het verbeteren van de jeugdopleiding van Vitesse. Dat betaalde zich uit, want een handvol spelers maakte dit seizoen de overstap vanuit de eigen opleiding naar de selectie. Omdat uitgaven en inkomsten inmiddels meer in evenwicht zijn, hoeft Vitesse niet te vrezen voor sancties van de UEFA. Die eer komt Allach toe, maar de technisch directeur lag bij een groot deel van de fans ook onder vuur. De aanhang rekende hem als hoofdverantwoordelijke aan dat hij halverwege het vorige seizoen Rob Maas had doorgeschoven als opvolger van de naar Maccabi Tel Aviv vertrokken Peter Bosz. Onder Maas verspeelde Vitesse na de winterstop zijn kansen op Europees voetbal door zich niet te plaatsen voor de play-offs.