Miriam Westerink en Arjan Pastoors naar halve finale

30 juni 2016 | Van onze AS-redactie

Miriam Westerink (DE2) en Arjan Pastoors (HE2) hebben zich in het enkelspel geplaatst voor de halve finale van DAAN OPEN, het tennistoernooi van TV Beekhuizen. Pastoors had woensdagavond in de kwartfinale geen moeite met Lennart van Campen: 6-1, 6-1. Bij de vrouwen won Westerink dinsdag al van Lois Wagenvoort.

In het onderonsje tussen de twee speelsters van TV Beekhuizen kende Westerink (foto) een prima start. De Arnhemse won de eerste set met 6-1, maar moest daarna de tweede set aan haar ploeggenote laten (3-6). In de beslissende laatste set sloeg Westerink genadeloos toe: 6-1. In de halve finale speelt Westerink vrijdag (18.30 uur) tegen Margo Verbeet. Verbeet, lid van LTC Horssen, was in de kwartfinale oppermachtig tegen Anne Schouten (TV Strokel): 6-1, 6-2.
Westerink, Miriam, 2016De als eerste geplaatste Shanna de Cortie (TC Bemmel) en Lonneke Muhlhaus (4, LTC Gendt) spelen in de andere halve finale om een plek in de eindstrijd. In de kwartfinale was De Cortie te sterk voor Beekhuizen-speelster Bo van Beveren, die in de tweede set nog wel tegenstribbelde: 6-1, 7-6. Marleen Jansen, ook van TV Beekhuizen, moest in twee sets (6-2, 7-5) haar meerdere erkennen in Muhlhaus.

Pastoors, Arjan 4kBij de mannen stuit Pastoors  in de halve eindstrijd op Stan van Triest, die wel heel gemakkelijk de laatste vier bereikte. In de eerste ronde gaf zijn tegenstander Nathan Strijkert in de eerste set op en in de kwartfinale hoefde de speler van de Nijmeegse studentenclub  NSLTC Slow niet eens in actie te komen. De als eerste geplaatste Leon Lobach (TC Venlo) meldde zich af met een blessure.
DAAN-OPEN 2016 (Small)Voor Pastoors, als vierde geplaatst, ligt de weg naar de finale nu open. “Ik wil dit toernooi heel graag winnen. Vooral omdat ik ook bij Beekhuizen heb gespeeld”, zei Pastoors woensdagavond na zijn overtuigende zege op Van Campen. “Ja, het ging wel heel gemakkelijk.”
Bij winst op Van Triest verwacht Pastoors zondag in de finale de als tweeede geplaatste Stefan Nab te treffen. De tennisser van LTC De Helster uit Elst rekende in de kwartfinale eenvoudig in twee sets (6-3, 6-0) af met Alwin van Engelenburg, lid van TV Beekhuizen. Nab speelt vrijdag (20.00 uur) in de andere halve finale tegen Tommie Gruijthuijsen (Rapiditas). Gruijthuijsen won in de kwartfinale in drie sets van Beekhuizen-speler Jochem Gosselink: 6-4, 3-6, 6-0.