Minke, aanjager bij Oost-Arnhem

30 november 2010 | Van onze AS-redactie

Minke de Jager is niet meer weg te denken uit de hoofdmacht van Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn. In de gewonnen wedstrijd tegen Nieuwerkerk was de 24-jarige korfbalster een van de aanjagers. De AS-redactie sprak met haar.

Er zit heel wat venijn in jou!
Minke de Jager, lachend: “Ja, ik ben ook een temperamentvol type. Buiten het veld zachtaardig, maar daarbinnen wil ik winnen. Ik doe alles voor de winst.”

Je smeet ook nog een bal hard tegen de grond. Dat was bijna een gele kaart.
“Het was een mooi duel tussen mij en dat meisje van Nieuwerkerk. Eentje waar pit in zat. Allebei een beetje duwen en dat moet je dan door laten gaan. De scheidsrechter floot en toen gooide ik de bal tegen de grond. Ik zei meteen ‘sorry, sorry’ toen ik bij hem moest komen. Gelukkig kwam ik er met een waarschuwing vanaf.”

Na een 8-8 ruststand waren de twee doelpunten meteen na rust van jou en Yke Bijlsma heel belangrijk. En jouw 14-11 was misschien wel beslissend voor het verdere verloop?
“De dames waren belangrijk. Dat mocht ook wel een keer. Ik zat zelf lekker in de wedstrijd en dan moet je een keer wat op durven eisen. De taken liggen redelijk vast, maar ik wil ook graag aanvallen. Ik had een dame bij me die ik kon hebben. En als ik de bal krijg en ik ga ervoor, dan weet ik al dat-ie zit. Die 3 doelpunten van Yke en van mij scoorden we op hele belangrijke momenten.”

Hoe ben je bij Oost-Arnhem terecht gekomen?
“Dit is mijn vierde seizoen, daarvoor speelde ik bij Zwaluwen in Zevenaar. Ik was bij Zwaluwen een keer een tijd geblesseerd aan mijn knie. De toenmalige trainer, Henk Peelen, zei dat ik daarna weer terug zou keren in het eerste. Dat heeft hij niet waargemaakt. Toen dacht ik: ‘Als ik wat wil, moet ik nu gaan’. Ik wilde het hoogste voor mezelf, dat zou in Zevenaar niet meer lukken.”

Geen spijt gehad van de overstap?
“Nee, voor aanvang van dit seizoen heeft Zwaluwen nog gebeld of ik terug wilde komen. Maar ik woon nu ook in Arnhem. Ik ben hier een betere korfbalster geworden. Bij Zwaluwen was ik een aanvallende dame. Na drie jaar Oost-Arnhem ben ik nu een allrounder geworden.”

Gaan er dit zaalseizoen mooie dingen gebeuren bij Oost-Arnhem?
“Het ligt in de overgangsklasse allemaal dicht bij elkaar. Maar zijn we elke wedstrijd scherp, dan kunnen we zeker bovenin meedraaien. We moeten wel voor elkaar vechten. Tegen Rheko speelde ieder een beetje voor zich, tegen Nieuwerkerk stonden we er weer als een team.”