Mike Remie: ‘Score is veel te hoog’

10 juli 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Mike Remie had vooral genoten van de entourage in de oefenwedstrijd tegen Vitesse. De aanvoerder van Arnhemse Boys was minder te spreken over de uitslag. “Want 0-14 is te veel. Dat hadden er heel wat minder moeten zijn.”

Remie wist na afloop van de aantrekkelijke wedstrijd precies waar het aan lag. “We wilden zelf ook druk zetten, maar dat ging niet goed. De onderlinge afstanden werden al snel te groot en dan gaat ook de conditie een rol spelen.”
En dan was er volgens Remie ook nog de spanning. “Zo’n wedstrijd gaat nergens om, maar het is toch Vitesse. En je speelt anders nooit voor zoveel toeschouwers.”
Van spanning had Remie in ieder geval geen last. De 37-jarige routinier bleef redelijk overeind in het spektakel, dat uiteindelijk 14, veelal mooie doelpunten opleverde. “Maar als je naar al die goals kijkt, hadden er 6 niet hoeven vallen. Daarbij moet ik zeggen, dat Vitesse ook weinig kansen heeft gemist.”
Remie was zelf bij 0-4 nog dicht bij een treffer. Van schuin voor het doel krulde de verdediger de bal uit een vrije trap net naast. “Ik telde ‘m al”, zei Remie, die nog een paar kansen voor Arnhemse Boys had gezien. “We hadden nog 2, 3 mogelijkheden, waaruit we hadden kunnen scoren.”
Voetballen tegen Vitesse had Remie nog wel iets gedaan. “Dat is altijd leuk. Ik ben ook een Vitessenaar en heb jaren een seizoenkaart gehad. Maar nu ik zelf weer voetbal, is me dat te duur. Ik heb vorig seizoen daarom maar 6 wedstrijden gezien.”
Veel heeft Remie toen niet gemist, maar er is hoop op betere tijden. “Je bent altijd weer benieuwd wat Vitesse gaat doen. Daarom was ik ook bij de eerste training. En je zag tegen ons dat er wel voetbal in de ploeg zit. Maar het team is te jong. Als je de ambitie hebt om Europees voetbal te halen, zal er nog wel wat bij moeten komen.”
Over de Arnhemse jongens Davy Pröpper en Ryan Bouwmeester was Remie zeer te spreken. “Eerder vond ik Davy nog wel eens wat te veel met de bal lopen, maar hij heeft grote stappen gemaakt. Hij is voortdurend in beweging en altijd aanspeelbaar. En Ryan vond ik ook goed spelen. Die jongen maakte bijna geen verkeerde keuzes.”
En Arnhemse Boys? “Wij zijn beter dan vorig jaar”, sprak Remie. “Als iedereen er is, hebben wij een goede selectie en kunnen we bovenin de derde klasse meedraaien.”