Middeldorp weer belangrijk voor VDZ

23 november 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VDZ, de nummer twee in de derde klasse D, heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen SCH. Het aantrekkelijke duel op sportpark ’t Cranevelt eindigde in 3-3. Eldenia won in Nijmegen met 2-1 bij Blauw Wit.

VDZ had voorafgaand aan de wedstrijd 10 punten meer dan SCH, maar dat verschil was op het veld niet terug te zien. Integendeel. De bezoekers hadden voor rust het beste van het spel en kwamen in de openingsfase dan ook verdiend op een 0-1 voorsprong. Halverwege de eerste heft waren de rollen ineens omgedraaid. VDZ scoorde binnen twee minuten tweemaal uit een standaardsituatie. Eerst kopte Stijn van Gent fraai raak na een vrije trap van Kars Deutekom en nog geen 120 tellen later legde Deutekom de bal uit een corner op het hoofd van de inkomende Pieter Middeldorp die via een verdediger scoorde: 2-1.
VDZ vond ondanks die voorsprong niet de rust in het spel. SCH profiteerde optimaal van de geboden ruimte op het middenveld. De gasten kwamen via een benutte strafschop wegens hands en een treffer na een goed lopende aanval, nog voor de pauze op 2-3.
VDZ-trainer Stefan Hoogsteder, die afgelopen week zijn contract met twee jaar verlengde, zag zijn ploeg na rust de draad weer oppaken. Halverwege de tweede helft zorgde weer Middeldorp met een van richting veranderd schot voor de gelijkmaker: 3-3. Stijn van Gent kreeg daarna nog een uitskende kopkans, maar dat leverde geen treffer op. Op basis van de eerste helft zou een zege voor VDZ ook iets te veel van het goede zijn geweest.
Door het gelijkspel liep de achterstand van VDZ op koploper BVC ’12, dat met 2-0 won bij Hatert, op. De ploeg uit Beek heeft 28 punten uit 10 duels. VDZ 22 uit 10.

Eldenia deed goede zaken in Nijmegen. De ploeg van trainer Erwin Koen won met 2-1 bij Blauw Wit en kreeg zo de aansluiting met de brede middenmoot. Bluw Wit kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar na de pauze toonde Eldenia veerkracht. Marvin Duurtsema en raymille Grot bezorgden de bezoekers de 1-2 overwinning. Eldenia staat met 12 uit 10 op een gedeelde negende plaats met SCH en Blauw Wit.
Jonge Kracht pakte een punt bij DIO’30 (4-4) en staat met 13 punten uit 10 wedstrijden op een achtste plaats.